Hlavní obsah

Nová moderní dotřiďovací linka komunálního odpadu začne sloužit v Dýšině

Novinky, Michael Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpady jsou nedílnou součástí našeho každodenního života. Tomu aby nám "nepřerostly přes hlavu", napomůže i nová moderní linka na dotřiďování komunálního odpadu, která bude 10. října v 15 hodin slavnostně otevřena společností Becker Bohemia v průmyslové zóně obce Dýšina na Plzeňsku.

Foto: Michael Rada

Nová dotřiďovací linka komunálního odpadu společnosti BECKER BOHEMIA

Článek

Jednou ze společností, která je nositelem nových technologií a jejímž reálným cílem je zlepšování životního prostředí prostředky efektivního zpracování odpadu, je společnost BECKER BOHEMIA. Jak podotkl jednatel společnosti Ing. Pavel Zeman, je implementace nových technologií jedním z cílů společnosti.

Po předchozí úspěšné investici do technologie zpracování bioodpadu a nových, větších prostor v areálu Průmyslové zóny obce Dýšina u Plzně, známé nejenom pořádáním golfového turnaje série LET PGM, společnost investovala i do nové moderní technologie tzv. dotřiďovací linky komunálního odpadu.

"Naše dotřiďovací linka je v současné době nejmodernější technologií aplikovanou v reálném provozu v Plzeňském kraji a jedna z nejmodernějších v republice" říká Ing. Zeman a jedním dechem dodává " tato technologie spojuje technologii vizuálních čidel pro rozeznávání jednotlivých druhů odpadů s dalšími technologiemi zapojenými do procesu tak, aby se minimalizovalo množství zbytkového, nezařaditelného odpadu".

"Věříme že aplikace moderních technologií napomůže plzeňskému kraji být nejenom na jednom z prvních míst v oblasti snižování dopadů na životní prostředí a to jak na komunální, regionální, tak i průmyslové oblasti, ale i být jedním z nejlepších míst pro život".

Projekty BOP (Bez Odpadové Prostředí) a M4M (MUDA FOR MONEY) považuje společnost za přínosné a věří, že je bude schopna svým know-how z tuzemska i mateřského zahraničí (Německa) podpořit.

Kromě prohlídky prostor a provozu linky nebude při slavnostním otevření nové linky chybět ani občerstvení a hudba. Druhým vrcholem akce bude módní přehlídka, při které předváděné modely budou vyrobeny pouze z odpadních a recyklovaných materiálů. Vstup na akci je pro všechny samozřejmě zdarma. Místem konání je areál IPPE, Dýšina 297.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám