Hlavní obsah

Nová lávka přes řeku Ostravici v Ostravě-Hrabové usnadní cestu cyklistům

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavba má oficiální název Prodloužení cyklostezky, lávka přes Ostravici, Ostrava - Hrabová. Jedná se o oboustrannou montáž lávek na potrubní most ve vlastnictví Biocelu Paskov. Cílem stavby je zlepšení propojení mezi Vratimovem a Hrabovou.

Foto: Josef Zajíc

Prodloužení cyklostezky, lávka přes Ostravici, Ostrava- Hrabová. 21.4.2016

Článek

Přemostění řeky Ostravice leží zhruba 1,7 km od silničního mostu na Mostní ulici, která spojuje Hrabovou s Vratimovem. Lávka stojí na potrubní konstrukci. Jsou vybudovány nájezdové rampy a propojení s cyklostezkami na pravém i levém břehu Ostravice. Cílem stavby je propojení mezi Hrabovou a Vratimovem.

„Stavební povolení bylo vydáno 20. dubna 2015 a stavba byla zahájena 13. října 2015. Projektovou dokumentaci vypracovala Nová Huť - projekce, spol. s. r. o. Stavbu realizuje společnost Hochbau s. r. o. a technický dozor má Inkos Ostrava,” řekla o stavbě Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

„Předpokládané dokončení je konec dubna 2016 a kolaudace v květnu 2016. Na nákladech na financování se podílí stejným poměrem Statutární město Ostrava, Úřad městského obvodu Ostrava - Hrabová a město Vratimov. Náklady na realizaci stavby činí 11 807 039 korun včetně DPH,” dodala Andrea Vojkovská.

„Projekt byl dobře připraven a počítal s řešením například únosnosti podkladu, která na straně Hrabové nevyhovovala. Jediný problém proto byl ani ne tak mráz, jako dešťové srážky, které způsobily značné poškození travnatého povrchu. Ten uvedeme do původního stavu,” informoval o stavbě Jaroslav Jarmar, stavbyvedoucí společnosti Hochbau, s. r. o.

Další přemostění řeky Ostravice ve velmi hojně využívaném úseku Ostrava - Hrabová - Vratimov - Paskov - Frýdek-Místek - Frýdlant nad Ostravicí až do Ostravice zpestří možnosti pohybu cyklistů a bruslařů na in-line bruslích. Zpřístupní se tak další krásná místa na obou březích řeky Ostravice. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám