Hlavní obsah

Nová kniha mapuje dějiny Pilníkova

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 20. března byla v penzionu U Skutilů poprvé slavnostně představena kniha Malé dějiny Pilníkova. V sobotu se s ní měli možnost seznámit současní i předchozí zastupitelé města a pozvaní hosté. Kromě hostů z okolních obcí přijeli i zástupci z polské družební gminy Marciszów.

Foto: Jaroslav Blažek

Představení knihy o Pilníkovu

Článek

Po úvodním projevu starosty města Pilníkov Miroslava Klapky, který poděkoval všem autorům za jejich práci na knize, předvedly své vystoupení s názvem Toulavá kamera, následované tanečním vystoupením, děti z místní základní školy.

Po vystoupení dětí byla kniha slavnostně pokřtěna a poté starosta předal slovo profesoru PhDr. Vladimíru Wolfovi, hlavnímu autoru knihy, který s obsahem knihy stručně seznámil. Po několika dalších projevech se uskutečnila autogramiáda zúčastněných autorů.

Na závěr pár stručných informací o knize: Knihu s názvem Malé dějiny Pilníkova sestavil kolektiv autorů vedený profesorem PhDr. Vladimírem Wolfem a prochází celou historií od založení obce až po její současnost. Je rozdělena do 37 kapitol, z nichž 31 kapitol se přímo zaobírá historií města Pilníkova. Kniha je vytištěna na kvalitním křídovém papíře, má celkem 144 stran a obsahuje mnoho obrázků a dobových fotografií, vyšla v nákladu 1000 kusů. Zakoupit ji lze přímo na radnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám