Hlavní obsah

Noční prohlídka malenovického hradu s tajemstvím

Novinky, Barbora Janečková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou prázdninovou možnost toulat se interiérem hradu Malenovice po setmění budou mít návštěvníci v sobotu 15. srpna. Oblíbená noční prohlídka se uskuteční v areálu hradu od 20 do 23 hodin. V červenci přišlo na hrad v rámci noční prohlídky rekordních tisíc zájemců.

Foto: Barbora Janečková

Malenovické strašidlo

Článek

„Hradní strašidla už se připravují na svůj velký den. Těší se zejména na nejmladší návštěvníky,“ tlumočila vzkaz hlavních aktérů prohlídky Milena Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Už před vstupem do hradu budou padající tmy využívat ke svým efektům členové skupiny Fuerza del Fuego. Vzhledem k mimořádnému suchu patrně vymění žonglování s ohnivými loučemi za neméně efektní světelnou show a tanec s barevnými šátky. Na nádvoří hradu budou udatně bojovat šermíři ze skupiny historického šermu Berendal.

„Tématem nočních prohlídek je Tajemství hradu Malenovice, které odhalí každý, kdo zdolá prohlídkovou trasu až do konce v naší hladomorně,“ dodala za pořadatele Magdalena Preiningerová.

Při samostatné procházce hradem a jeho expozic narazí návštěvníci nejen na místní strašidla a jejich žertíky, ale budou moci sledovat také živé obrazy kostýmovaných postav. V krásném malovaném sále budou k vidění ukázky historického tance v dobových kostýmech.

Vstupné na noční prohlídku je 60 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 Kč a odvážné děti do 6 let mají vstup zdarma. I kvůli nejmladším návštěvníkům začínají noční prohlídky už ve 20 hodin. Občerstvení zajišťuje stánek Dolce Vita. Noční prohlídky hradu Malenovice se konají za každého počasí.

Další zajímavý program na hradě po setmění připravuje muzeum na 19. září jako doprovodnou akci k výstavě Zvláštní lidé.

Reklama

Výběr článků

Načítám