Hlavní obsah

Noční prohlídka hradu Malenovice se strašidly v patách

Novinky, Barbora Janečková

Jen výjimečně otevírá hrad Malenovice své brány i po setmění. Jednou z příležitostí, jak si užít pravé hradní romantiky, jsou prázdninové noční prohlídky. Ty se budou letos konat v sobotu 19. července a v sobotu 16. srpna vždy od 20 do 23 hodin.

Foto: Barbora Janečková

Strašidel bude plný hrad.

Článek

Místo průvodců však budou na návštěvníky číhat rozmanitá hradní strašidla a záhadné bytosti. „Potemnělé středověké zdi hradu ozáří žongléři s ohněm. Nádvoří rozezní zbraně šermířů a cinkot penízků orientálních krásek,“ láká na akci kastelán hradu Luděk Bubeník.

Podle jeho slov je noční prohlídka hradu koncipována tak, že si návštěvníci přístupné interiéry hradu, včetně atraktivní zoologické expozice Zvířata na Zemi a člověk, procházejí sami.

„Začátek jsme posunuli na 20 hodin, aby mohly přijít i rodiny s menšími dětmi,“ uvedla M. Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. „Očekáváme v okolí hradu výskyt řady tajemných bytostí a strašidel. Svou účast zvažuje i Bílá paní,“ dodala Dvořáková. Návštěvníci mohou strašidla potkat například v hradní hladomorně.

Noční prohlídky zpestří ukázkami šermu a dobového tance skupina Berendal, chybět nebude ani orientální tanečnice Aaminah Safi a skupina Belly Delly. Čekání na vstup do hradu bude návštěvníkům zpestřovat ohňová show skupiny Fuerza del Fuego. Noční prohlídky se konají za každého počasí.

Klid a rozvahu budou potřebovat až do konce října také všichni návštěvníci, kteří se na hrad Malenovice vypraví svým vozem. Opravy silnice III/4972 ve Zlíně-Malenovicích ve Švermově ulici jsou spojené s úplnou uzavírkou tradiční přístupové cesty na hrad.

Jednoduše lze ovšem využít nedalekou ulici I. Veselkové, která ústí na hlavní cestu mezi Zlínem a Otrokovicemi přímo naproti vlakovému nádraží stanice Zlín-Malenovice. Po ní se lze dostat až k odbočce na cestu přímo k parkovišti před hradem.

Reklama

Výběr článků

Načítám