Hlavní obsah

Noční požár zničil zaparkovaný kamión, škoda se vyšplhala nad dva milióny korun

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operační středisko HZS Jihomoravského kraje vyslalo v pondělí krátce po druhé hodině ráno hasičské jednotky k požáru kamionového tahače do Veselí nad Moravou. Oheň ohrožoval nejen připojenou cisternu, ale i sousední kamion. Vyšetřovatel odhadl škodu na 2,5 miliónu korun. Příčina požáru je v šetření.

Foto: HZS JMK
Článek

"Hořel kamionový tahač Volvo a plameny ohrožovaly i připojený cisternový návěs. Nebylo jasné, zda je cisterna prázdná, ani co veze, proto jsme postupovali s největší opatrností. Použité smáčedlo naštěstí zabránilo rozšíření," popsal noční zásah mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu pět minut před půl třetí ráno. O čtvrt hodiny později požár zcela zlikvidovali. "Následně jsme zjistili, že cisterna je prázdná a s největší pravděpodobností slouží k přepravě vína," dodal mluvčí.

Sálavé teplo ale poškodilo vedle stojící německý kamion Mercedes. Vyšetřovatel odhadl škodu na obou kamionech předběžně na 2,5 miliónu korun. Příčinu v současné době vyšetřuje ve spolupráci s příslušníky Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám