Hlavní obsah

Nocí na Karlštejně ožije hrad Hněvín

Novinky, Věra Domášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci oslav 700. výročí narození Karla IV. odehraje činohra Městského divadla v Mostě inscenaci Noc na Karlštejně ve venkovních prostorách romantického hradu Hněvín.

Foto: L. Prošek - Archiv MDM
Článek

Mostečané letos přivítají letní prázdniny obnovenou premiérou muzikálu Noc na Karlštejně v režii Zbyňka Srby. 

Inscenace měla v Městském divadle v Mostě premiéru v roce 2011, činohra s úspěchem odehrála několik desítek repríz. Herec Otto Liška byl za roli krále Petra dokonce nominován na Cenu Thálie 2011.

Venkovní uvedení tohoto slavného titulu bude jedinečným projektem, ve kterém výtvarník Petr Kastner využije samotné hradby a věž hradu - představení tedy neproběhnou na divadelní scéně hradu, ale přímo ve scenérii nádvoří.

V hlavních rolích uvidíte Miroslava Večerku a Veroniku Týcovou. Dále Williama Valeriána, Karolínu Herzinovou, Jakuba Dostála, Bohuslava Patzelta, Reginu Razovou, Zdeňka Košatu, Otto Lišku a mnoho dalších.

Obnovená premiéra proběhne 19. června, reprízy 22., 23., 24. června a 1., 2., 3. července vždy od 21:00.

Vrchlického historická anekdota byla poprvé uvedena v Národním divadle v roce 1884 a v nejrůznějších úpravách se s úspěchem uvádí dodnes. Největší popularitu jí však získala její filmová muzikálová podoba. Písně Karla Svobody a Jiřího Štaidla časem zlidověly a posléze si našly cestu i na divadelní jeviště.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám