Hlavní obsah

Noc snů pro handicapované děti měla v ostravské zoo velký úspěch

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středečního podvečera si při akci Noc snů užily v ostravské zoologické zahradě handicapované děti, pro které byla připravena. Spolu s rodiči se jich sešly na tři stovky a odnesly si bohaté zážitky i při setkání s živými zvířaty. Děti se mohly malůvkami na obličej proměnit ve své oblíbené zvíře.

Foto: zoo Ostrava

Zdravotní klauni

Článek

Akce se velmi vydařila, všichni byli nadmíru spokojeni. Děti si užily zábavu i s několika zdravotními klauny. Během procházky po zoo si mohly u několika tzv. dotykových stolků prohlédnout i osahat nejrůznější přírodniny – lebku tygra, paroží největšího jelena světa, želví krunýř a mnoho dalších. Nechybělo samozřejmě ani setkání s živými zvířaty. Kromě těch zoologických to bylo i dvanáct canisterapeutických pejsků.

„Na realizaci Noci snů se kromě pracovníků zoo nezištně podíleli i členové Kruhu přátel zoo, členové Canisterapie Ostrava se svými čtyřnohými kolegy, Zdravotní klauni a Hitrádio ORION. Akce se zúčastnili i představitelé města Ostravy a Moravskoslezského kraje," informovala mluvčí zahrady Šárka Nováková. 

Myšlenka uspořádat pro děti s postižením nebo chronickým onemocněním večer s prožitky, o které často ve svém životě přicházejí, se zrodila v roce 1996 v Zoo Rotterdam, která poprvé uspořádala Noc snů pro děti s onkologickým onemocněním. Postupně se tato akce rozšířila v Evropě a zámoří. Počet zapojených institucí se každým rokem zvyšuje.

„Letos akci uspořádalo 282 zoologických zahrad a dalších organizací z 39 zemí po celém světě. Ostravská zoologická zahrada pořádá Noc snů od roku 2007,” dodala Nováková.

Reklama

Výběr článků

Načítám