Hlavní obsah

Noc na Karlštejně bude v září pro návštěvníky téměř zadarmo

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradozámecká noc, která v loňském roce přilákala více než tisíc lidí na hrad Karlštejn, se v září opakuje. Druhý ročník přinese návštěvníkům nočního Karlštejna program, který je rozšířen tentokrát o koncerty českých hvězd na hradním nádvoří či projekci filmu Noc na Karlštejně. A to vše zadarmo.

Foto: Michal Brož

Hradozámecká noc letos nabízí na Karlštejně pestrý program

Článek

Jedinou výjimkou, kdy je program zpoplatněn, jsou noční prohlídky hradu Karlštejn: hradní komnaty jsou přístupny dokonce celou noc a prohlídkový okruh představí obytný palác císaře a krále Karla IV.

Na karlštejnském nádvoří pro tento speciální noční projekt vyroste pódium pro hudební část programu. Letošní Hradozámeckou noc na Karlštejně (3. září) přijede se svou kapelou podpořit česká SuperStar Vlasta Horváth (21.00), na pódiu vystoupí dokonce známý český jazzman Štěpán Markovič (20.00).

Než se rozezní hradní zvony oznamující půlnoc, zazpívá zpěvák a herec Pavel Vítek. Nebudou chybět ani ukázky starých řemesel či dobová hudba v hradních komnatách, projekce filmu Noc na Karlštejně.

Podrobný program a další informace budou zveřejněny na stránkách www.hrad-karlstejn.cz

Autorem projektu Hradozámecká noc je Národní památkový ústav, večerní program se koná (3. 9.) na většině státem spravovaných památkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám