Hlavní obsah

Noc divadel ve Zlíně: program pro děti, "akce baterka" i koncerty

Novinky, Veronika Jurčová

V rámci celoevropského projektu Noc divadel ožije 16. listopadu nočním životem více než 70 divadel v ČR. Bohatým programem se zapojí i Městské divadlo Zlín.

Foto: Gentle Irony Trio

V kapele Gentle Irony Trio, která zahraje v Dílně, uvidíte i zlínské divadelníky - uměleckou šéfku Hanu Mikoláškovou a herce Tomáše Davida.

Článek

Odpolední pohádka pro děti s tvořivou dílničkou, večerní představení ve Velkém sále i ve Studiu Z, dobrodružný pochod setmělým divadlem do klubu Dílna, kde to rozbalí kapela Gentle Irony Trio, a mnoho dalšího.

Při příležitosti Noci divadel, kterou v ČR slavíme letos poprvé, a to 16. listopadu, si připravili v Městském divadle Zlín bohatý program, ze kterého si vybere snad každý. Baterky s sebou!

Program Noci divadel 2013 v Městském divadle Zlín:

15.00 Dílna POHÁDKY DO KAPSY

Premiéra pohádky divadla SEMTAMFÓR SLAVIČÍN zve na procházku do světa fantazie v doprovodu Kašpárka a připomene dětem ty nejhezčí pohádky.

16.00 Dílna POHÁDKOVÉ TVOŘENÍ

Namalujte divadelní plakát a vyrobte si draka, kterého můžete o týden později v sobotu 23. listopadu pouštět na divadelní drakiádě!

19.00 Velký sál, Studio Z SPOLEČNÝ POTLESK

Stovky divadel v 11 zemích Evropy v tuto chvíli tleskají!

19.00 Velký sál JAKO THELMA A LOUISE/ DIVADELNÍ SPOLEK FRÍDA BRNO

Dvě ženy procházejí na cestě autem téměř mužským světem a prožívají při tom nejrůznější zážitky a emoce - přátelství, krásu, ponížení, strach, lásku, touhu, smrt, svobodu a vášeň. Thelma a Louise utíkají na malý výlet, aby se alespoň na chvíli uvolnily ze svého stereotypního života. Ovšem z malého výletu se stává skutečné putování díky nahodilým událostem, které je navždy změní a spojí. Představení byl inspirací slavný film Ridleyho Scotta. Hrají: Bára Munzarová, Marika Procházková, Václav Trnavský, Radim Novák a Martin Trnavský. Režie: Jakub Nvota.

19.00 Studio Z TRACYHO TYGR

Tom Tracy je obyčejný kluk, který se jednoho dne vypraví ze San Francisca do New Yorku, i se svým tygrem. A tam potká... Ano, za vším je žena. Co všechno tygr s Tracym dokáže napáchat? Kdo tygra odhalí? Kdo ho dopadne? Kdo ho pochopí? V roli Thomase Tracyho se představí Marek Příkazký, v roli Laury Luthyové Markéta Kalužíková, v roli psychiatra Rudolfa Pingitzera Radoslav Šopík. Autorem hudby je nováček zlínského hereckého souboru Tomáš David. Vše se odehraje ve scénografii Fera Liptáka, které inscenacím v režii Jozefa Krasuly tolik sluší a dodávají jim na lehkosti.

20.30 Dílna ŠKOLA BEATBOXU

Vstup volný

22.30 prostory divadla „AKCE BATERKA“

Po představení Jako Thelma a Louise zhasínáme a zveme na dobrodružný přechod z Velkého sálu do Dílny, kde pokračuje Noc divadel, jen za svitu baterek či mobilů. Divadlem vás provedou naši herci. 

22.00 Dílna GENTLE IRONY TRIO

Vstup volný

Koncert jazz popové funky kapely z Brna plné divadelníků. Kapelníkem je nováček hereckého souboru Tomáš David, na saxofon hraje umělecká šéfka divadla Hana Mikolášková.

Cílem Noci divadel je prezentovat divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě vždy třetí listopadovou sobotu již od roku 2008. Do Noci divadel se letos zapojí celkem 11 evropských států.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám