Hlavní obsah

Neznámý sprejer se v Kroměříži vyřádil na vlaku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předběžně stanovenou škodu za 15 tisíc korun způsobil ve středu 5. září v noci zatím neznámý sprejer, který v železniční stanici Osíčko na Kroměřížsku barvami postříkal vlak Regio Shark.

Foto: Policie ČR

Sprejer se na vlaku vyřádil.

Článek

„V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli za trestný čin poškození cizí věci až jeden rok vězení,“ informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Vlak modrobílé barvy strojvedoucí odstavil na druhé koleji v železniční stanici Osíčko v úterý 4. září krátce před půlnocí a v tu dobu bylo vše v pořádku.

„O několik hodin později však na tísňovou linku policie oznamoval poškození vlaku. Pachatel nastříkal na levou stranu soupravy nápis AEIOU a 2018 o rozměru 5,5 x 2 m a na zadní část nad levý světlomet stejný nápis spolu s růžovou šipkou a vlnovkou o rozměru 100 x 50 cm. Českým dráhám vznikla škoda v předběžné výši 15 tisíc korun,“ popsala událost policejní mluvčí.

Po pachateli tohoto činu teď pátrají kroměřížští policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám