Hlavní obsah

Nezletilci slavili Velikonoce alkoholem, rekordmanovi naměřili tři promile

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S alkoholem má nejen zkušenosti, ale i problémy stále více nezletilých. Neznají míru, mnohdy považují "exovky " za hrdinství. S mladistvými opilci se setkávají strážníci poměrně často.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Hlídka vyjela v pátek večer prověřit několik mladých děvčat, která se měla nacházet ve vnitrobloku domu v Tererově ulici v Praze 11. Když strážníci na místě nikoho nenalezli, rozhodli se propátrat okolí.

Na zastávce autobusu v Opatovské ulici si hlídka všimla dvou dívek. Jedna z nich, zjevně pod vlivem alkoholu nebyla schopná ani sedět a padala z lavičky na zem. Strážníci obě nezletilé dívky ztotožnili a zjevně opilé dívce naměřili více než dvě a půl promile.

„Hlídka proto na místo přivolala záchrannou službu a zákonné zástupce obou děvčat. Záchranáři „na mol“ opilou dívku nakonec převezli do jedné z pražských nemocnic. Věc strážníci postoupili příslušnému sociálnímu odboru k dalšímu opatření,” informoval mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák.

Druhý případ řešili v sobotu odpoledne strážníci z Prahy 4. Hlídka si při kontrolní činnosti ve stanici metra Budějovická všimla v jednom z vagonů metra skupinky zjevně opilých nezletilců. Skupinku vyvedla z vagonu a vyzvala ji k předložení dokladů.

„Protože se jeden z mladíků pozvracel a nebyl schopen stát na nohou, strážníci na místo přivolali i záchrannou službu. U nezletilého provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem více než tři promile. Zbylí dva mladí gentlemani nadýchali „jen“ okolo jedné promile,” dodal Jan Čihák. 

Případ dále řeší Policie ČR. Nejvíce opilého chlapce si převzala záchranná služba a převezla ho do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám