Hlavní obsah

Nezdravý životní styl se podepisuje na zdraví už u dospívajících, odhalila preventivní akce

Novinky, Radka Miloševská

Zdravotní problémy se nevyhýbají ani dospívajícím. Potvrdil to Den zdraví na Poliklinice Agel Česká Třebová, který se zaměřil na studenty čtvrtých ročníků zdejšího gymnázia.

Foto: archiv polikliniky

Cílem akce bylo probudit v téměř dospělých jedincích zájem o své zdraví a zodpovědnost za něj.

Článek

Celkem 47 studentů se nechalo minulý týden na poliklinice vyšetřit na oční a ušní ambulanci, podstoupilo měření krevního tlaku, rehabilitační vyšetření i odběr krve.

Alarmující byly především výsledky z rehabilitačního vyšetření, které ukázaly, že celá polovina vyšetřených studentů trpí špatným držením těla.

„To je důsledek nezdravého životního stylu. Dotčeným jsme proto doporučili léčebné cvičení a celkově více sportovat,“ uvedla ředitelka polikliniky a lékařka interní ambulance MUDr. Iva Vyskočilová s tím, že preventivní osvětová akce dále odhalila špatné vidění u pěti studentů a nedoslýchavost u dvou vyšetřených.

V interní ambulanci byl u dvou studentů odhalen vyšší krevní tlak a u jednoho také zvětšená štítná žláza. Krevní testy byly u všech v pořádku.

„Cílem této akce bylo probudit v téměř dospělých jedincích zájem o své zdraví a zodpovědnost za něj. Mladým lidem se tak dostala do povědomí otázka zdraví, preventivních prohlídek i rizikových faktorů civilizačních chorob. Je patrné, že zdravotní problémy mladých dospívajících jsou spojené s nezdravou životosprávou, nedostatkem pohybu a chybějící správnou a vyváženou stravou,“ doplnila MUDr. Vyskočilová.

Poliklinika Agel Česká Třebová je zdravotnickým zařízením s dlouholetými zkušenostmi v poskytování ambulantní léčebné a diagnostické péče. Zaměstnanci polikliniky poskytují klientům péči ve 14 odbornostech, od praktických lékařů, přes specializovaná pracoviště až po diagnostická oddělení – laboratoř, radiodiagnostika.

Reklama

Výběr článků

Načítám