Hlavní obsah

Neúspěšná odveta za prohraný korfbalový titul

Novinky, Zuzana Maňáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve 4. kole nejvyšší korfbalové soutěže, České korfbalové extraligy, mezi sebou zápasily celky na průběžných prvních dvou místech v tabulce ze šesti. Byly to tytéž celky, které bojovaly o mistrovský titul loni - KCC Sokol České Budějovice a KK Brno.

Foto: Zuzana Maňáková

základní postavení 1-1

Článek

Do prvního zápasu vkročili brněnští hráči s vysokým tempem a rozhodnutím, že to budou oni, kdo jako první v této sezóně pokoří obhájce titulu. Ve všech herních činnostech byli Brňané lepší – v rychlosti, fyzickém naladění, nahrávkách. Jediný problém, který je postihoval, byl neschopnost vstřelit koš.

A právě to nahrávalo domácímu celku. Ačkoli jihočeská hra byla o něco pomalejší a méně důrazná, přesné střely ze středních i dlouhých vzdáleností jim zajistily až čtyřbodové vedení. Jihomoravané se sice po krátké době vzpamatovali, dokonce i vyrovnali, ale nastavené tempo nevydrželi a nakonec  prohráli se ztrátou šesti bodů. První utkání skončilo vítězstvím KCC Sokola České Budějovice 23:17.

Druhý zápas probíhal podobně. Brněnští změnili sestavení obou čtyřek. To se jim vyplatilo, protože domácí tým měl velké problémy se proti novým protihráčům prosadit. Hostujícího týmu se ale držela smůla. Jasné šance při zakončování pod košem i z větších vzdáleností nepropadly obroučkou, dokonce ani pravidelně skórující hráči neproměňovali své střely tak často, jako jindy. Takže ani oni se do výrazného vedení nedostali.

Na začátku druhé poloviny muselo být utkání na čas přerušeno kvůli zranění kotníku hrajícího trenéra domácích Iva Kracíka, který musel být převezen do nemocnice.

Po vystřídání hráči Českých Budějovic s myšlenkami na poraněného spoluhráče a trenéra více zkoncentrovali obranu a hostům nedovolili vstřelit více než pět košů za poločas. Nakonec i druhé utkání skončilo vítězstvím domácího KCC Sokola České Budějovice 18:14.

Více informací naleznete na www.korfbal.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám