Hlavní obsah

Neurologie i úrazová ambulance Nemocnice Na Bulovce hlásí enormní nárůst počtu pacientů

Novinky, Martin Šalek

Neurologie i úrazová ambulance hlásí plno. Nikoho však neodmítají a vyšetřují všechny, příchozí pacienty i pacienty, které přiveze záchranná služba. Ti mají samozřejmě v pořadí přijímání k vyšetření přednost, proto v těchto dnech není neobvyklé ani několikahodinové čekání u ambulantních pacientů.

Foto: Martin Šalek

K vysoké návštěvnosti na neurologii výrazně přispěla také skutečnost, že většina okolních neurologických ambulancí přes svátky zavřela.

Článek

"Nejdelší čas, který pacient strávil v čekárně v průběhu minulých dnů, je šest hodin. Nápor na neurologii je tak aktuálně zhruba třikrát větší než v jiných dnech a na úrazové ambulanci je nárůst zhruba o 50 procent," informoval mluvčí nemocnice Martin Šalek. 

Příčiny lze je shrnout asi takto: Díky mimořádně příznivé konstelaci volných a pracovních dnů v tomto období si mnoho lidí vybralo pár dní dovolené a získalo tím více než deset dní volna v kuse.  Volno využili nejen k přípravě Vánoc, ale také k řešení svých restů vůči svému zdraví. Extrémní příklad, odposlechnutý z neurologie: „Pane doktore, už mě rok bolí hlava a teď jsem se konečně dostala k tomu, abych vás navštívila!“

K vysoké návštěvnosti na neurologii Nemocnice Na Bulovce výrazně přispěla také skutečnost, že většina okolních neurologických ambulancí přes svátky zavřela. Navíc lékař-neurolog je okamžitě také povoláván k úrazům, které přijímají na úrazové ambulanci, kvůli možným následkům při pádu a úderu do hlavy.

Bohužel, řadu pádů si pacienti přivodí i díky podnapilému stavu sami. Rekordmanem posledních dnů je pacient, který v průběhu 36 hodin byl dvakrát převezen na protialkoholní záchytnou stanici a třikrát na úrazovou ambulanci. V čase stráveném mimo „záchytku“ se totiž stihl vždy opít a zranit.

"Už nyní se lékaři obávají, co přinese tzv. prodloužený Silvestr. Díky tomu, že vychází na pondělí, lze očekávat, že ho řada lidí bude slavit už od víkendu," dodal Šalek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám