Hlavní obsah

Netradiční ples vambereckých muzikantů zakončí plesovou sezónu

Novinky, Šárka Marková

Letošní plesová sezona ve Vamberku bude zakončena Muzikantským maškarním plesem, který je naplánován na pátek 22. března od 20.00 hodin v Městském klubu Sokolovna.

Foto: Šárka Marková
Článek

Pořadatelem tohoto poněkud netradičního plesu jsou místní muzikanti, kteří si, zcela pochopitelně, zajistili sami hudební produkci. Zmíněná akce se uskutečnila již v loňském roce - po osmi letech byla obnovena tradice Muzikantských plesů ve Vamberku. A protože loňský ples se setkal s příznivým ohlasem, rozhodli se vamberečtí muzikanti pro jeho opětovné zařazení do letošní plesové sezóny.

A v čem je tento maškarní bál netradiční? Je to dané především hudební  stránkou  –  na pódiu se v průběhu večera v několika vstupech vystřídají celkem čtyři kapely, které mají ve Vamberku svoji domovskou základnu. Jak již napovídá motto plesu „Od lidovek po big beat“, zazní hudba nejrůznějších žánrů. 

Polku, valčík, walz nebo třeba tango mohou účastníci plesu tančit za doprovodu Vamberecké dechovky, tanec cha-cha, jive,  foxtrot, blues  a dokonce i charleston zahraje a ucho milovníka swingu potěší Podorlický lázeňský orchestr,  pop-music bude mít na starosti K – Band Dušana Kučery a klasický rock je doménou kapely PLAZMA ROCK. Zkrátka, každý si zde může přijít na své.  

Další výjimečnost spočívá v tom, že hudební produkce na tomto plese bude návštěvníkům servírována v opravdu živém podání, což je v dnešní době na těchto akcích jevem spíše výjimečným. Hudební nástroje a muzikanti, kteří jsou jinde většinou „schovaní“ v klávesách, tady budou k vidění a slyšení. Téměř nepřetržitý tok hudby a zábavy muzikanti naplánovali do pozdních nočních hodin.

Pro účastníky plesu pořadatelé připravili bohatou tombolu, též je zajištěno občerstvení. Vstup v maskách není podmínkou, kdo však přijde namaskován, rozhodně neprohloupí. O půlnoci bude vyhlášena a odměněna nejlepší maska a skupinová maska. Nebude chybět předtančení, o které se postarají mažoretky Marlen z Kostelce nad Orlicí a Junior aerobik ze Záchlumí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám