Hlavní obsah

Nepálské dny v Technickém muzeu v Brně

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 31. ledna až 13. března budou v Technickém muzeu v Brně probíhat tradiční Nepálské dny.

Článek

Česko-nepálská společnost pořádá již od roku 2002 výstavy, přednášky, výtvarné dílny a další akce přibližující různé stránky života, kultury a přírodních krás Nepálu nejen v Brně a ČR, ale i v zahraničí.

V rámci letošních Nepálských dnů v Brně se návštěvníkům brněnského muzea nabízí opět výstava, přednášky a dílny. Úvodní akce – dílna, pod názvem Co si navaříme – to si sníme, se uskuteční v neděli 31. ledna od 9 do 15 hodin. Nabídne nejen povídání a projekci o tradičním nepálském jídle, ale i přípravu pokrmů přímo na místě.  

Od 2. února do 13. března bude přístupná výstava Stopy na Manaslu. Uvede fotografie československých a českých horolezců, kteří na sedmou nejvyšší horu Nepálu vystoupili nebo se o to pokoušeli. Doplní je snímky cestovatelů z podhůří této hory. (Technické muzeum v Brně je otevřeno kromě pondělí denně od 9 do 17 hodin.)

Z  přednášek uveďme Expedici Manaslu (6. 2.), Manaslu 1980 o první české ženské expedici na tuto horu (7.2.), S kamerou na trekku pod Manaslu (20. 2.) a Nepál po zemětřesení (21. 2.). Přednášky se konají vždy v 15 hodin.

Některé z dílen jsou již dnes naplněny, bližší informace možno získat na telefonních a mailových kontaktech muzea.

Muzeum pamatuje na dílny pro děti. 16. až 25. únor náleží dílnám pro předškoláky, školáky i dospělé. Úterý 16. až pátek 19. února a úterý 23. až čtvrtek 25. února pro školní skupiny, od 10 do 11.30 a od 14 do 15.30.

Víkendy budou patřit v daných časech rodičům s dětmi i dospělým. Na dílny je nutné se přihlásit buď telefonicky na číslo 541 421 444 anebo na email.

Reklama

Výběr článků

Načítám