Hlavní obsah

Neobyčejný Vánoční jarmark zažije Kostelec nad Orlicí

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vánoční jarmark – dalo by se říci nic neobvyklého v tomto období. V případě Vánočního jarmarku, který se uskuteční od 3. do 5. prosince v Kostelci nad Orlicí, je to však jinak - není jedním z mnoha, je mimořádný a za dvěma téměř „obyčejnými slovy“ se v tomto případě skrývá neobyčejná akce.

Foto: Odbor sociálních věcí MÚ Kostelec nad Orlicí (archiv)

Loňského Vánočního jarmarku v Kostelci nad Orlicí se zúčastnilo také Centrum denních služeb Domovinka.

Článek

Neobyčejná je prodejci, prodávanými výrobky, spolupořadateli i tím, proč se koná.

„Cílem akce je podpořit spolupráci sociálních služeb pro zdravotně postižené občany s veřejností a také poskytovatele sociálních služeb, kteří jsou zapojeni v Síti sociálních služeb na Kostelecku,“ řekla o pozoruhodném Vánočním jarmarku, který se již potřetí uskuteční v největším prostoru, jenž je v Kostelci nad Orlicí k dispozici - v sále Sdruženého klubu Rabštejn, Běla Kovaříčková z odboru sociálních věcí tamního Městského úřadu. Vedle této instituce je spolupořadatelem jarmarku kostelecký Svaz postižených civilizačními chorobami.    

Jarmark je svým způsobem také výstavou, na níž budou letos prezentovat své výrobky a služby klienti celkem devíti zařízení - Ústavu sociální péče v Kvasinách, Ústavu sociální péče pro mládež Domečky a občanského sdružení Orion z Rychnova nad Kněžnou, Šťastného domova z Líšnice, Domova důchodců v Albrechticích n. O., Geriatrického centra v Týništi nad Orlicí, občanského sdružení CEMA ze Žamberka, Federace rodičů a přátel sluchově postižených a „domácí“ kostelečtí z Centra denních služeb.  

Zajímavostí jistě také je, že tento jarmark má i svoji velikonoční obdobu a navázal na mnohaletou tradici podobných prodejních akcí pořádaných Ústavem sociální péče v Kvasinách. Letošní Vánoční jarmark v Kostelci nad Orlicí bude třídenní a nabídne možnost nákupu originálních dárků. Ještě předtím, než se 3. prosince otevře pro návštěvníky, proběhne ve 13 hodin slavnostní zahájení s hudebním vystoupením žáků ZUŠ v Kostelci nad Orlicí.

Pořadatelé se netají tím, že by je nejvíce potěšil velký zájem veřejnosti. „Věříme, že veřejnost svojí přítomností podpoří poskytovatele sociálních služeb, kteří zde vystavují a prodávají výrobky svých klientů a zároveň budou prezentovat své služby,“ zdůraznila Běla Kovaříčková a dodala, že město Kostelec nad Orlicí podpoří prodejce a vystavovatele tím, že prodejní prostory poskytne pro tyto účely zcela zdarma.  

Vánoční jarmark v Kostelci nad Orlicí bude pro návštěvníky otevřen 3. prosince od 15 do 17 hodin, 4. prosince od 8 do 17 hodin a poslední den, tedy 5. prosince, od 8 do 15.30 hodin.     

Reklama

Výběr článků

Načítám