Hlavní obsah

Nemocnice ve Valašském Meziříčí pořídila speciální zvedák

Novinky, Radka Miloševská

Bezpečnější a pohodlnější je nyní pro zdravotníky Nemocnice Valašské Meziříčí manipulace s pacienty. Anesteziologicko-resuscitační oddělení získalo nový zvedák, který dokáže přemisťovat pacienty do hmotnosti 227 kilogramů. Investice přišla na čtvrt miliónu korun.

Foto: archiv nemocnice

Vynikající stabilita přístroje umožňuje i zvedání těžkých pacientů.

Článek

„Maxi Move je zvedák určený pro osoby, které se buď nemohou samy podpírat, nebo které jsou zcela závislé na ošetřovatelském personálu. Zvedák zajišťuje optimální oporu klientů v nejrůznějších ošetřovatelských situacích,“ řekla hlavní sestra nemocnice Jana Pelikánová. Nové vybavení zdravotníci ocení také při nepředvídaných situacích v rámci celé nemocnice, a to například v případě, že pacient upadne. 

Zvedák je vybaven technologiemi, které zajišťují nejpohodlnější a nejbezpečnější přesuny - od samotného zvednutí pacienta až po jemné a citlivé nastavení jeho polohy v rámci lůžka. Výhodou je jeho flexibilita a stabilita, kdy zabraňuje rozhoupání pacienta během přesunu.

„Vynikající stabilita tak umožňuje zvedání těžkých pacientů. Zvedák má navíc zabudovanou váhu, takže rychle se na displeji v ovladači ukáže hmotnost daného pacienta,“ dodala Pelikánová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám