Hlavní obsah

Nemocnice Šumperk nabídne budoucím rodičům novou sérii kurzů a přednášek

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Šumperk nabídne nastávajícím rodičům od září novou sérii přednášek, které by je měly připravit na blížící se rodičovskou roli. Budoucím maminkám pak nabídne nové kurzy plávání a cvičení, které přispějí k zlepšení jejich fyzické kondice a zároveň je připraví na úspěšné zvládnutí porodu.

Foto: Nemocnice Šumperk

Lekce cvičení budou v Nemocnici Šumperk probíhat od 7. září každé pondělí od 15.00 hodin pod vedením porodní asistentky.

Článek

Série nových přednášek pro nastávající rodiče startuje ve čtvrtek 10. září v kongresovém sále Nemocnice Šumperk. Jednotlivá témata najdou zájemci na webových stránkách nemocnice. Během přednášek se budoucí rodiče v průběhu následujících měsíců dozví, jaké jsou dnes například nejnovější trendy v porodnictví, jak správně ošetřovat novorozence, kdy dítě nechat očkovat nebo jak se správně stravovat během těhotenství a po porodu.

Od 7. září si pak mohou budoucí maminky do Nemocnice Šumperk pod vedením porodní asistentky přijít zacvičit. Lekce budou probíhat každé pondělí vždy od 15.00 hodin na rehabilitačním oddělení. „Cvičení se zaměřuje na gravid-jógu, těhotenskou gymnastiku, cvičení na míči, ale také na relaxaci, dechová cvičení a cvičení pánevního dna. Některé ženy mohou mít po porodu problémy se samovolným únikem moči, čemuž tyto aktivity také pomáhají předcházet,“ vysvětluje vedoucí porodní asistentka Nemocnice Šumperk Anna Holinková.

Plavání a cvičení ve vodě jsou pro těhotné ženy jednou z nejvhodnějších aktivit a zároveň příjemnou relaxací. „Právě proto nabízíme budoucím maminkám také lekce plavání. Nedávno rekonstruované rehabilitační oddělení nabízí příjemné prostředí s bazénovou teplotou 34°C,“ dodává Anna Holinková.

Reklama

Výběr článků

Načítám