Hlavní obsah

Nemocné děti oslaví Mikuláše v Zoo Brno

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 6. prosince ve 13.00 hodin začne v brněnské zoologické zahradě mikulášská besídka pro malé pacienty z Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice v Brně. Bude v pořadí již 19. a současně to bude jubilejní 90. návštěva onkologických pacientů v zoo vůbec.

Foto: Jiří Smutný

K největším lákadlům nejen pro děti patří lední medvědi

Článek

Program začne v přednáškovém sále správní budovy. Malé pacienty přivítají zpěvem studenti Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity pod vedením Blanky Knopové. Následovat bude pohádka O čertu Hadrubovi, kterou zahraje divadlo Paravánek.

Druhá část návštěvy se uskuteční venku. K vánočnímu stromu u Beringie za dětmi přijdou Mikuláš, čert i anděl. „Děti dostanou dárečky a navštíví je také naši chovatelé, kteří přivedou irského koba a poníky. Velkým zážitkem je pro děti to, že si mohou zvířata nejen pohladit, ale také je nakrmit. Je to vždycky velký svátek pro naše dětské hosty, ale také pro nás, zaměstnance zahrady,“ říká Zuzana Sommerová ze stanice zájmových činností Zoo Brno.

Na zrodu těchto akcí, které se konají od roku 1998, má zásluhu zejména Dagmar Ježková z Fakulty veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutické univerzity Brno a Aleš Jarošek a Pavel Petr z Cestovní kanceláře Al and Pa, kteří od roku 2005 vozí děti do zoo a po areálu bez nároku na honorář.

Reklama

Výběr článků

Načítám