Hlavní obsah

Němečtí studenti poznávali českou historii a kulturu

Novinky, Laura Havlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němečtí a čeští studenti opět spolupracovali díky nadaci Brücke-Most. Během dvoudenní akce poznávali Prahu i město Litoměřice.

Foto: Laura Havlová

Studenti před Goethe Institutem

Článek

Pod záštitou nadace Brücke-Most se 5. a 6. října uskutečnila návštěva německých studentů v České republice. Kromě hlavního města Prahy si žáci německé střední školy Berufskolleg Neuss prohlédli i bývalý koncentrační tábor v Terezíně a město Litoměřice. A to za účasti gymnazistů právě z Litoměřic.

Nadace Brücke-Most podporuje spolupráci České republiky s ostatními státy střední a východní Evropy. S litoměřickým gymnáziem nespolupracuje poprvé. Například loni se konala v této kooperaci jednodenní česko-německá "Stadtrallye" po Praze, která byla zaměřena na rok 1968 a místa v hlavním městě s ním spojená.

Letošní setkání bylo rozděleno do dvou dnů. První den probíhal v Praze. Dopoledne se studenti sešli v Goethe Institutu, kde se seznamovali pomocí interaktivních her a jazykové animace. Odpoledne proběhla samotná "městská rallye". Studenti rozdělení do smíšených, česko-německých, skupin samostatně vypracovávali zadané úkoly. Tím hlouběji poznávali kulturu i historii našeho hlavního města.        

Druhý den němečtí studenti navštívili koncentrační tábor v Terezíně a odpoledne si prohlédli Litoměřice. Zde absolvovali okružní jízdu výletním vláčkem i pěší prohlídku města.

Během této návštěvy měli studenti možnost navázat nové kontakty a přátelství, zlepšit si cizí jazyk i poznat více z národní historie. Za to patří velký dík i sponzorům: Česko-německému fondu budoucnosti, který je již pravidelným sponzorem takovýchto akcí, a Městskému úřadu Litoměřice.

Více informací o projektech nadace Brücke-Most naleznete na www.bruecke-most-stiftung.de.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám