Hlavní obsah

Nekonvenční žižkovský podzim zakončil festival jazzovou mší

Novinky, Lenka Krajčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěrečný koncert ke státnímu svátku České republiky „A little Jazz Mass“ se konal ve čtvrtek 15. listopadu v pražské kapli Bratrské jednoty baptistů.

Foto: Lenka Krajčová

Pěvecký sbor Musica Oeconomica Pragensis

Článek

Koncert smíšeného pěveckého sboru Vysoké školy ekonomické v Praze Musica Oeconomica Pragensis, pod vedením sbormistra Kryštofa Spirita, publiku představil v první části koncertu jak české hudební skladatele, například jednoho z nejznámějších českých skladatelů 2. poloviny 20. století Zdeňka Lukáše a výběr z jeho Reqiua a Evu Pavelkovou, tak skladatele zahraniční jako estonského skladatele Arvo Pärta a jeho Bogorodice děvo.

V druhé části vyprodaného koncertu posluchači slyšeli americké spirituály Rock a my soul, How can I keep from singing, Down to the river to pray či I´m a rollin.

Vyvrcholením celého již 16. mezinárodního festivalu městské části Prahy 3 byla jazzová mše, kterou doprovodil Jakub Dvořáček na klavír, Petr Tichý na kontrabas a Jan Linhart na bicí.

Festival Nekonvenční žižkovský podzim tak dokázal, že patří mezi stálé a oblíbené umělecké projekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám