Hlavní obsah

Několikanásobnému zloději z Hulína hrozí za nouzového stavu vysoký trest

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vazby v pondělí putoval několikrát trestaný třiadvacetiletý muž z Hulína na Kroměřížsku. Během uplynulých tří měsíců se jedenáctkrát vloupal do několika restaurací, trafik a obchodů v Hulíně a Kroměříži. Kradl hlavně elektroniku, potraviny, nápoje, tabákové výrobky a peníze.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Majitelům provozoven tímto jednáním způsobil škodu odcizením věcí a peněz za bezmála 120 tisíc korun a škodu poškozením dveří, oken a vybavení objektů za více jak 55 tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Kroměřížští kriminalisté pachatele nedávno dopadli a usvědčili. Recidivista se při výsleších pod tíhou důkazů ke spáchaným skutkům přiznal. Potřeboval peníze na drogy. Policisté navíc tohoto muže znali již z dřívějška. Obdobnou trestnou činnost totiž páchal již v minulosti.

Komisař z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži ho včera obvinil z trestných činů krádež a poškození cizí věci.

„Vzhledem k tomu, že se obviněný několika skutků dopustil i v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu nyní až osmileté vězení. Podle Nejvyššího státního zastupitelství je totiž spáchání trestného činu v rámci vyhlášeného nouzového stavu okolností podmiňující použití vyšší trestní sazby,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám