Hlavní obsah

Někdejší zpěvák Vojtěch Šmíd představí v Praze svou první unikátní výstavu časobjektů

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Přijďte na čas... je název výstavy časobjektů, jejíž vernisáž proběhne ve čtvrtek 30. srpna od 18 hodin v Therapy café na Školské ulici v Praze. Vystavujícím kumštýřem je v tomto případě kdysi známý funky zpěvák Vojtěch Šmíd. Je to jeho první výstava.

Foto: archiv Vojtěch Šmíd

Kdysi populární zpěvák Vojtěch Šmíd dnes představí svou první výstavu časobjektů.

Článek

„Kolem nás je tolik věcí a předmětů,” říká Vojtěch Šmíd, „které jsou odložené a mají status "zbytku" a to je to, co mě inspirovalo. Vracím život, význam a prospěch věcem pro všední den. To je fajn, ne? Vždy jsem chtěl umět zhmotnit čas a vrátit do hry věci, které pozbyly významu. Dlouho jsem hledal, jak bych se seberealizoval, a vlastně jsem vycházel z ničeho. Vždy mě přitahovala improvizace a volnost, nebýt svazován konvencemi a módním diktátem. Inspiraci jsem nikdy nehledal v nápadech druhých, ale ve své fantazii, což mně zaručovalo originalitu toho co jsem vytvořil. Jako zpěvák jsem se nikdy nesnažil zpívat jako "někdo", ale jen jako "já", a to samé mám ve všem co jsem vytvářel.”

To bylo tak. V minulém roce začal z dlouhé chvíle a z přebytečného materiálu, který mu zůstal po rekonstrukci bytu, vytvořil své první hodiny. Kamarádka z mládí, dnes jedna z nejlepších českých současných šansoniérek u nás, Renata Drössler, zatoužila tyto hodiny mít, čímž mu dala impuls k vytvoření dalších.

Po více než roce vytvořil téměř třicet hodin, a tak vlastně vznikl nápad uspořádat výstavu, jejíž vernisáž se bude konat 30. srpna v 18 hodin v Therapy café ve Školské ulici v Praze. Nebude u toho chybět ani Renata Drössler, která výstavu společně s hlavním protagonistou zahájí a bude ji provázet. Výstava bude k vidění celé září.

„Celá výstava se jmenuje Přijďte na čas... - a já jsem si skutečně na čas dal, doufám jen, že se to vyplatilo,” uzavírá Vojtěch Šmíd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám