Hlavní obsah

Největší tuzemskou letní florbalovou přehlídku hostí Dobruška

Novinky, Dana Ehlová

Popularita letního florbalového turnaje Open Air Cup Dobruška stoupá geometrickou řadou. Do Dobrušky letos míří už více než sto týmů na florbalový turnaj pod širým nebem.

Foto: Open Air Cup Dobruška (archiv)

Největší letní florbalovou přehlídku v republice hostí Dobruška. Do Dobrušky míří více než sto týmů na florbalový turnaj pod širým nebem.

Článek

Premiéry v areálu městského stadionu Václava Šperla se před dvěma lety účastnilo 44 týmů. Vloni dorazilo do města F. L. Věka 84 družstev a letos počet přihlášených dokonce překonal magickou hranici sta celků. Pořadatelé z FBC Dobruška registrují 116 týmů (96 mužských a 20 ženských).

Zisk putovního poháru poprvé slavili hráči týmu Cirkus bude. V dramatickém finále před dvěma lety scházel jediný gól celku IC Warberg, který „Cirkusákům“ podlehl 5:6. Warberg zopakoval spanilou jízdu až do finále i vloni, ale v rozhodujícím duelu o cennou trofej neuspěl ani napodruhé. Šťastnější byli hráči týmu z Mladoboleslavska (J)elita ze střídačky, kteří zvítězili 8:5.

V prvním ročníku nastoupilo 370 hráčů na čtyřech hřištích. Vloni v areálu stadionu vyrostlo šest hracích ploch. „Padesátičlenný pořadatelský tým zabezpečil turnaj pro osm stovek florbalistů. V mužské části turnaje nastoupilo 76 týmů a ženské turnajové premiéry se zúčastnilo osm družstev. Dohromady se stihlo odehrát 248 utkání, v nichž padlo přesně 2508 branek,“ vzpomínají na loňský ročník hlavní organizátoři Jan Černý a Jan Jirák.

Letos bude k vidění florbalová utkání 3+1 na osmi hracích plochách. Na obhajobu se chystají oba loňští vítězové. Společně s „(J)elity“ budou o opětovnou účast ve finále usilovat brněnské florbalistky z týmu Lassie´s snout, které před rokem porazily domácí Jolandy 6:2. Největší letošní turnaj pod širým nebem v republice získá poprvé mezinárodní punc zásluhou účasti tří slovenských družstev

Florbaloví příznivci se do města F. L. Věka těší nejenom na dramatické sportovní zážitky, ale i na hodnotný kulturní program. Slavnostní zahájení v neděli 3. července nabídne hudební lahůdku v podobě koncertu oblíbené revivalové skupiny Queenie slavící úspěchy s téměř dokonale autentickým pojetím písní proslulé britské kapely Queen. Hlas frontmana české skupiny Michaela Klucha je věrnou kopií legendárního zpěváka Freddie Mercuryho.

Program zahajovacího večera zakončí rocková zábava s kapelou 4Watty. První soutěžní den uzavře turnajová diskotéka a tečku za největším florbalovým turnajem pod širým nebem v úterý 5. července uzavře Afterparty s DJ Jamesem. Třetí ročník Open Air Cupu Dobruška rozhodně stojí za vidění i za poslech.          

Program Open Air Cup Dobruška 2016

Neděle 3. července

20:30 Slavnostní zahájení turnaje

21:00 Koncert Queenie, rocková zábava (4Watty)

Pondělí 4. července                                            

8:00 – 20:00 zápasy ve skupinách

21:30 turnajová diskotéka 

Úterý 5. července

8:00 – 18:30 zápasy play off

12:00 – 13:00 exhibice mládežnických týmů

18:00 finále – ženy, finále – muži

20:00 slavností vyhlášení vítězů

21:30 afterparty 

Reklama

Výběr článků

Načítám