Hlavní obsah

Největší produkční studio na Moravě chystá stavbu vlastního filmového ateliéru na Kudlově

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V horizontu následujících tří let vybuduje produkční společnost IS produkce na Kudlově ateliér za 40 milionů korun. Svou činností totiž usiluje o návrat filmového průmyslu zpět do Zlína.

Foto: IS produkce
Článek

IS produkce slaví v březnu 10. výročí od svého založení. Za tuto dobu se od reklamního průmyslu propracovala například až k filmové produkci divácky úspěšného filmu Úsměvy smutných mužů, který získal ocenění Český lev 2019 v kategorii cena filmových fanoušků.

Společnost je v současnosti největší filmové produkční studio na Moravě (mimo veřejnoprávní Českou televizi v Brně a Ostravě) s více než 50milionovým ročním obratem zaměstnávající na 40 zaměstnanců. Natáčí televizní spoty, prezentační online filmy i rádiové spoty pro významné tuzemské i zahraniční klienty.

K natáčení zatím využívá své dva ateliéry, v centru Zlína a v bývalém zlínském Baťovském areálu. Martin Gazda, jednatel IS Produkce doplnil: „V příštím roce plánujeme zahájení výstavby nového velkého ateliéru na zlínském Kudlově. Našim cílem je oživit tradici v místě, které je v podstatě nejblíže spojené se vznikem filmu ve Zlíně.”

Zbrusu nový produkční dům vytvoří kvalitní zázemí nejen po stránce moderních technologií, ale také vhodné místo pro inspiraci a kreativitu. Již venkovní vzhled budovy zaujme unikátním designem nebo fasádou v úpravě z grafického betonu. Zde je do budoucna plánována nápaditá freska, která podtrhne účel budovy.

Uvnitř vznikne prostor pro jeden z největších ateliérů v kraji, jehož plocha zaujme 250 metrů čtverečních. Nyní se dokončuje projektová dokumentace, která klade důraz na ekologii. V řešení je řada drobných věcí, které v důsledku povedou k ekologicky šetrnému provozu, jako například střecha s extenzivní zelení, solární energie, či nabíječky na elektromobily.

Pokud půjde vše podle plánu, v roce 2020 začnou první výkopové práce. „Věřím, že nový ateliér spolu se špičkovým technologickým vybavením a zkušenými lidmi z oboru přiláká producenty z České republiky i ze zahraničí,” přibližuje svoji vizi Martin Gazda. Vychází tak ze zkušenosti, že jako jediná mimopražská produkční společnost dokázala IS Produkce přivést do Zlína potažmo na celou Moravu mnoho velkých klientů, kteří oceňují neotřelé lokace pro natáčení, nové herecké tváře a celkový flexibilní přístup.

IS Produkce se dlouhodobě věnuje projektům, které vedení společnosti dávají smysl. Jedná se například o charitativní projekt Malé mimi, který vybral pro porodnici ve Zlíně částku 8 milionů korun. Peníze slouží pro vybudování speciálních pokojů a zlepšení služeb pro maminky s předčasně narozenými dětmi. Po dvou letech provozu pokojů se dostavily konkrétní výsledky v podobě lepšího prospívání dětí. Projekt inspiroval i řadu jiných nemocnic, které se zde jezdí učit.

Další cesta, kde IS Produkce pomáhá, je podpora talentovaných studentů z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Tři studentské filmy před nedávnem podpořila částkou přesahující 600 tisíc korun. Jelikož se dlouhodobě snaží o návrat filmového průmyslu do Zlína, je také členem zlínského Kreativního klastru.

Reklama

Výběr článků

Načítám