Hlavní obsah

Největší inspirací pro fotografku Nelly Billovou je příroda, dokládá to i její výstava

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní vernisáží byla v pátek 2. listopadu zahájena v kavárně Cinema v Holešově výstava fotografické tvorby Nelly Billová. Její výstava nese název Doteky světla II a potrvá do konce letošního roku.

Foto: Nelly Billová

Labutí země.

Článek

„Na letošní výstavě představuji fotografie a koláže ze své celoroční tvorby. Koláže především s přírodní tématikou i hudební, což je můj obor. Fotografie pocházejí z mého prázdninového pobytu ve Švýcarsku. Stále ráda se tam vracím,“ říká Nelly Billová, která působí v holešovské ZUŠ jako učitelka hry na kytaru.

Kromě fotografování je jejím dalším „koněm“ právě hudba. Holešovská rodačka je „šéfovou“ hudebního seskupení Corda Magico, které interpretuje v drtivé většině její skladby.

„V letošním roce jsme dali přednost spíše komorněji laděným vystoupením, většinou spojených s vernisážemi, které jsem měla společně s malířkou Libou Matulovou. Na vystoupeních se podílely jak členky souboru, tak přizvaní hosté, například profesorka kroměřížské konzervatoře Zdeňka Pimková. V současné době se soubor intenzivně připravuje na natočení nového CD,“ řekla o činnosti souboru.

Společné výstavy s holešovskou malířkou Libuší Matulovou jí vůbec vyhovují - přírodní tématika, kterou se zabývá i malířka, ladí k tématu, kterému se věnuje Nelly Billová. První společnou výstavu měly v zimě ve Slavičíně. Na jaře pak prezentovaly svou tvorbu v synagoze v Děčíně. A v létě zase vystavovaly v nové galerii ve Valašských Kloboukách.  

A co ji inspiruje, ať už v hudbě nebo ve fotografické tvorbě? „Největší inspirací pro mě byla, je a bude vždy příroda. Jak v hudbě, tak při práci s fotkami. Prostřednictvím fotografie pak mohu poznávat přírodu v jejích nesčetných proměnách, do největších detailů - a právě ty chvíle jsou pro mne velmi inspirující a naplňující. Stačí se dívat kolem sebe,“ uzavřela Nelly Billová.

Reklama

Výběr článků

Načítám