Hlavní obsah

Největší hvězdou festivalu Svět(láá...) fest bude Anna K

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka známá mimo jiné i svým úspěšným bojem s rakovinou se představí 9. června na festivalu ve Světlé nad Sázavou.

Foto: archív

Anna K

Článek

Anna K, vlastním jménem Lucianna Krecarová, je česká zpěvačka a skladatelka, pochází z Vrchlabí. Před odchodem do Prahy závodně lyžovala za lyžařský oddíl TJ Slovan Špindlerův Mlýn, pak vystudovala konzervatoř v Praze.

Na svém kontě má desky pět alb. První se jmenuje Já nezapomínám - titulní duet nazpívala s Láďou Křížkem. Druhé nese název Amulet. Autorsky se na něm podíleli P.B.CH z kapely Wanastowi Vjecy či Oskar Petr. Pro natáčení desky si vybrala kolektiv vynikajících hudebníků. Mezi nimi byl například i David Koller známý z kapely Lucie.

Průlomové bylo album se jménem Nebe. Album natočené poprvé vlastní kapelou bylo kritikou pozitivně přijato a Anna K získala tři nominace Gramy. Z této soutěže si Anna K. nakonec odnesla vítězství v kategoriích Nejlepší zpěvačka a za titulní píseň Nejlepší píseň. Rok 2005 se nesl v notách jejího prvního hudebního turné po třinácti českých a moravských městech v rámci čtvrtého alba Noc na Zemi. V roce 2011 vydala své nejnovější album Relativní čas.

Anna K vystoupí ve Světlé nad Sázavou v sobotu 9. června od 22.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám