Hlavní obsah

Nejsympatičtější gayové České a Slovenské republiky pomohli potřebným

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítka nejsympatičtějších gayů letošního roku z České republiky a Slovenska předala hygienické potřeby a pomůcky v hodnotě 14 tisíc korun. A v dobročinném duchu se nese celý, již 16. ročník, národní soutěže o nejsympatičtějšího gaye či gay friendly muže, Gayman.

Foto: Marian Kajzer

Finálová devítka s prezidentem soutěže

Článek

Národní soutěž Gayman dostála svému slibu a pomohla (opět) potřebným, a to dokonce více než bylo „vysněno“.

V rámci soustředění letošních finalistů v Rožnově pod Radhoštěm se mimo jiné finalisté podrobili vědomostnímu a sociálnímu testu, školení od společnosti Mary Kay a verbální komunikace od Rádia Go s moderátorem Vlastou Vébrem. Na své si přišli také milovníci karaoke či pěších výletů.

Finalisté také bedlivě sledovali Výměnu manželek s Jiřím a Markem Zlými, pořadateli Duhového plesu. Marek Zlý je navíc Gayman 2012 a tak finalisty zajímalo, jak si s výměnou jejich předchůdce poradí. Na konci zazněl obrovský potlesk, a nutno říci, že byl zcela zasloužený.

Na soustředění, které se konalo ve dnech 5. - 8. června, dorazil také předseda správní rady Nadačního fondu Pavla Novotného, Ing. Pavel Novotný, který osobně převzal hygienické potřeby a pomůcky za 14 tisíc korun, které byly nakoupeny speciálně pro tuto událost. Ty byly následně rozděleny do dvou nemocnic v Ostravě. Ing. Pavel Novotný zasedne letos také v 33členné porotě na finálovém gala večeru a oznámí výsledek celé volby.

Finále letos proběhne 16. září od 19 hodin na pražských Vinohradech v multifunkčním prostoru Tresor. 

Letošní ročník přichází s novinkami

Tou nejzásadnější je volba Gayman Charity 2017. Volba probíhá následovně: Každý finalista má u své fotky číslo transparentního bankovního účtu Nadačního fondu Pavla Novotného a svůj variabilní symbol, pod kterým bude bojovat o co největší částku pro tento fond. Pro možnost podpory fondu a zároveň finalisty ze zahraničí je dán také IBAN.

Veškeré prostředky budou zcela transparentně využity pro potřebnou a krásnou věc - Charitu. Navíc budete mít absolutní přehled o částce, kterou váš favorit vybral. Vítěz bude tváří fondu pro LGBT komunitu po dobu jednoho roku. Veškeré finanční prostředky putují přímo na účet fondu, nikoliv přes prostředníka či organizátory soutěže Gayman. Výherce bude oznámen, stejně jako celková částka, na gala finále Gayman 2017 v multifunkčním prostoru Tresor na Vinohradské ulici v Praze 16. září.

Variabilní symbol určuje datum finále a číslo finalisty, u společné fotografie je koncové dvojčíslí ročník, který se letos koná. Volba končí 14. září v 18.00 hodin.

Fota k možné podpoře čtenáři zde: https://www.facebook.com/pg/gaymancr/photos/?tab=album_id=10155017413573751

Letos se přikročilo k zcela nové formě charitativního postoje celé akce. Žádné finanční prostředky neputují přes realizační team či samotného organizátora. Organizátor s realizačním teamem se chtěli vyhnout pomluvám o zneužívání financí, které zde proběhly v loňském roce. Takto je to zcela transparentní a vše putuje přímo NF Pavla Novotného.

Organizátoři jsou tak zvědaví kolik financí se vybere. Byli velmi rádi, a ne kvůli sobě, jak se nechali slyšet, ale kvůli těm, kterým ty finance zcela jistě pomohou, aby se vybrala hezká částka. 

Gala finále budou moderovat, jako loňský ročník, Luboš Procházka a travesti diva Nadja Mini.

Akce se koná pod záštitami Ministerstva pro místní rozvoj, Hlavního města Prahy a městské části Prahy 4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám