Hlavní obsah

Nejstarší škola v Zábřehu oslavila 120 let

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. května oslavila Základní a mateřská škola na Skaličce v Zábřehu svých 120 let.

Foto: Petra Kucinová

Oslavy 120 let zábřežské školy na Skaličce

Článek

Škola je dnes jedinou dosud fungující malotřídní a současně nejstarší školou ve městě. Její oficiální název je Základní škola a Mateřská škola Zábřeh, Rudolfa Pavlů a společně s odloučeným pracovištěm mateřské školy v Ráječku ji navštěvuje kolem 70 dětí.

Oslavy proběhly na hřišti na Skaličce a počasí stejně jako celý slavností den vyšly na jedničku. Pro stovky příchozích - ať už šlo o příznivce školy, bývalé nebo současné žáky a učitele či náhodné kolemjdoucí, byl připraven pestrý program a spousta dobrot k zakousnutí.

V první části odpoledne se představily děti ze ZŠ a MŠ Skalička se svými tanečními, hudebními i hereckými vystoupeními. Na ně navázaly melodie v podání mládežnického orchestru ZUŠ Zábřeh a staršího Dechového orchestru Zábřeh, který letos na jaře oslavil dvacet let. Zbytkem večera provázela zábavová kapela Atom-Rock.

Nelze nezmínit úspěch mládežnického orchestru ZUŠ Zábřeh, který se svým programem na oslavy školy přispěchal z Letovic, kde soutěžil o titul nejlepšího orchestru ZUŠ v Česku. O to milejším překvapením bylo, když potom v průběhu odpoledne, volali porotci soutěže z Letovic s informací, že mládežníci celou soutěž bezkonkurenčně vyhráli.

„Mám velkou radost, že se dnešní den vydařil a že jsme mohli váš velký úspěch oslavit společně,” pogratulovala mládežníkům ředitelka školy Mgr. Taťána Zubíková. „Ráda bych také poděkovala všem organizátorům a těm, kteří se na přípravách dnešního dne podíleli s námi. Bez vás by to nešlo,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám