Hlavní obsah

Nejprve alkohol, o něco později čelní střet dvou osobních automobilů

Novinky, Stanislava Dvořáková

Jedna nepochopitelná nehoda a dva opilí řidiči byla následkem jízdy 1. září středem vozovky dvou aut proti sobě.

Foto: PČR

Poničená část motoru s levou stranou vozu Peugeot 306 po střetu s protijedoucím vozem na středu vozovky.

Článek

Někteří řidiči stále nepochopili, že alkohol za volant nepatří. Navíc jeho chvilkové zdánlivé příjemné požití, není zárukou šťastného návratu domů. O tom se dokonale přesvědčili dva řidiči krátce po půlnoci ze soboty na první zářijovou neděli.

Účastníky dopravní nehody v neděli 1. září byli dvaadvacetiletý řidič osobního auta značky Škoda Fabia jedoucí od obce Bystřec, stejně jako jednačtyřicetiletý řidič osobního auta značky Peugeot 306 jedoucí od Jablonného nad Orlicí. Zřejmě oba nejeli při pravém okraji přímého úseku vozovky. Jistější pro ně byla jízda po středu, kdy ani nevnímali blížící se překážku v protisměru.

Rovná přehledná silnice a přesto nepochopitelně došlo levou přední částí jejich vozů ke střetu. Po nárazu byla Škoda Fabia vymrštěna na kmen stromu. U Peugeotu byla dokonale poničena část motoru a levá strana vozidla.

U obou řidičů na místě provedená dechová zkouška na alkohol byla pozitivní. U mladšího byla naměřena hodnota 1,72 promile alkoholu v dechu a u staršího 1,35 promile.

Následně byli převezeni do nemocnice na lékařské ošetření a odběr krve k následnému rozboru. Jejich štěstím bylo, že hrozivě vypadající nehoda skončila jen lehčím zraněním, protože jejich vozy dopadly mnohem hůře. Škoda na totálně poničených autech byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

Tím však problémy řidičů nekončí. Podle sdělení policejní tiskové mluvčí Lenky Vilímkové dopravní nehoda je dále prověřována a po výsledku rozboru krve bude rozhodnuto o právní kvalifikaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám