Hlavní obsah

Nejlepší sportovci Dobrušky loňského roku převzali ocenění

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobruška pravidelně oceňuje nejlepší sportovce, kteří skvěle reprezentují své kluby, oddíly a samozřejmě i město na soutěžích jak doma, tak v zahraničí. Ne jinak tomu bylo letos. Nejlepší z nejlepších převzali ocenění 24. ledna ve velkém sále společenského centra.

Foto: Dana Ehlová

Členové oddílu atletiky SK Dobruška krátce po vyhlášení nejlepších sportovců za rok 2018.

Článek

Naprosto neplánovaně se tak stalo ve výjimečný den pro český sport, v den, kdy Petra Kvitová postoupila v Melbourne do finále tenisového Australian Open a Markéta Davidová vyhrála v italské Anterselvě poprvé závod světového poháru v biatlonu.

Slavnostnímu večeru byl přítomen hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, který spolu se starostou Dobrušky Petrem Lžíčařem akci zahájil. „Ocenění nejlepších sportovců Dobrušky není jen o nejlepších sportovcích, ale o všech týmech, sportovních klubech i rodinách a těch, kteří dopomáhají, aby dnes sportovci mohli být oceněni,” připomněl na úvod hejtman.

A pak už moderátor Honza Dušek zval postupně na pódium úspěšné orientační běžce, cyklisty, skibobisty, florbalisty, badmintonisty, národní házenkáře, moderní gymnastky, vodáky, skialpinistu a v neposlední řadě atlety.   

Přestože někteří z oceněných pokračují v úspěšné kariéře ve větších klubech, na své dobrušské začátky nezapomínají. Důkazem je i mnohonásobná vítězka krajského přeboru a držitelka krajských rekordů - atletka Kateřina Hlávková, která na začátku roku přestoupila do oddílu AC Pardubice a krátce po převzetí ceny směrem k zaplněnému hledišti prohlásila: „Chtěla bych moc poděkovat dobrušskému klubu a hlavně trenérům Luďku Ovčarikovi a Aleně Skálové, kteří mě vychovali a dali mi skvělé základy.”

Nutno dodat, že atletická líheň v Dobrušce je velice široká a talenty se v ní rodí jako na běžícím pásu. Navíc se všichni z oddílu už těší na nový tartanový ovál, na němž začnou letos na jaře trénovat.

Právě bez trenérů a funkcionářů, odvádějících ve svém volném čase spoustu tolik potřebné práce, by se úspěchy a medaile nikdy nedostavily. Proto i tato kategorie je nedílnou součástí vyhlašování nejlepších sportovců v Dobrušce.

Letos bylo více než symbolické, že úspěšným sportovcům města F. L. Věka zpříjemnily slavnostní chvíle písničky v podání dvou mladých zpěváků - Karolíny Andršové a Tomáše Bartoše, pocházejících také z Dobrušky.

Nejlepší z nejlepších 

Jednotlivci: Jan Všetička (Tri club), Mikolaj Dutkowski, Lenka Stolinová, Martin Janda (orientační běh), Gabriela Skaláková, Jan Baláček, Dominik Harnach, Stanislava Preclíková, Bohumil Flegl (skiboby), Veronika Faitová (moderní gymnastika), Veronika Kubečková (badminton), Tomáš Holanec (národní házená), Barbora Frejvaldová, Lukáš Seidl, Ondřej Čáp, Kateřina Hlávková (atletika), Jan Pochobradský (skialpinismus).  

Družstva: Mladší přípravka fotbalu SK Dobruška - TJ Spartak Opočno, družstvo dospělých B oddílu badmintonu TJ Sokol Dobruška, dorostenci oddílu národní házené TJ Sokol Dobruška, družstvo A přípravky žákyň a mladší žákyně oddílu atletiky SK Dobruška, florbalistky 6. a 7. tříd ŠSK Bodlinka, juniorky klubu vodáků.

Trenéři, cvičitelé a funkcionáři: Josef Konečný a Ladislav Kubec (turistika), Jaroslav Macek a Miloš Killar (fotbal), Karel Baláček (skiboby), Mgr. Pavla Škraňková (moderní gymnastika), Ing. Eva Pacinová (atletika), Eva Kárníková (vodácký sport), Milan Dubský (národní házená).

Reklama

Výběr článků

Načítám