Hlavní obsah

Nejlepší školní časopis mají v Praze, Třebíči, Svitavách a v Jablonci nad Nisou

Novinky, Lucie Navrátíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu listopadu a prosince letos proběhlo již tradiční celostátní setkání finalistů soutěže Školní časopis roku a vyhlášení těch nejlepších.

Foto: M. Kalužík
Článek

Titul Školní časopis roku 2015 získala v celorepublikové soutěži o nejlepší školní časopis letošního roku školní redakce Pod Lavicí z Gymnázia Arabská v Praze (kategorie střední školy), redakce Školní noviny z Masarykovy základní školy a Obchodní akademie v Tanvaldu (kategorie II. stupeň a střední školy), redakce GAG-BEN ze Základní školy Benešova v Třebíči (kategorie základní škola II. stupeň), redakce Riegrovák ze Základní školy Svitavy (kategorie základní škola I + II. stupeň) a redakce Bejbykoktejl ze ZŠ Mozartova Jablonec nad Nisou (kategorie základní škola I. stupeň).

Mezi elektronickými periodiky získaly titul školní redakce z Příbrami (střední škola) a Nezamyslic (základní škola).

„V pondělí 30. listopadu jsme předali ceny pro zástupce redakcí ze základních škol a v úterý 1. prosince pro zástupce ze středních škol,“ uvedl Pavel Zdráhal z pořádající Asociace středoškolských klubů ČR (ASK ČR). „Celkem se finálního setkání zúčastnilo 356 nadšených redaktorů z 80 školních redakcí,“ dodal Petr Kantor, ředitel soutěže.

„Mladí novináři přijíždějí na toto setkání s cílem načerpat co možná nejvíce nápadů pro další přípravu svých vlastních školních časopisů. Inspiraci hledají na workshopech, při diskuzích s profesionálními žurnalisty nebo na výstavě všech přihlášených časopisů,“ říká ředitel soutěže Petr Kantor z ASK ČR.

Na zakončení vyhlásili organizátoři jubilejní 10. ročník celostátní soutěže. Tak jako letos proběhnou v prvním pololetí roku 2016 krajská kola, ze kterých vybrané časopisy v jednotlivých kategoriích postoupí do celorepublikového finále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám