Hlavní obsah

Nejlepší mladí horolezci z celé ČR budou závodit v Písku

Novinky, Jiří Grauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prestižní závod Mistrovství České republiky mládeže v lezení na obtížnost přivítá v sobotu 19. října největší jihočeská umělá stěna - lezecké centrum LezeTop Písek.

Foto: Martin Altman

Lezecké závody mládeže - stěna Písek

Článek

Areál píseckého Jitexu se v sobotu zaplní desítkami nadaných horolezců od 10 do 19 let z celých Čech a Moravy. Vůbec poprvé v historii se tento hlavní  závod mládežnických kategorií stěhuje do jižních Čech.

A bude se na co dívat. Mladí lezci se dokáží precizně pohybovat v cestách nejvyšších obtížností, které běžně dělají problémy i dospělým kategoriím. Obzvláště obdivuhodné výkony pak podávají nejmladší kategorie, kde závodníci navzdory své křehké fyzické konstrukci disponují neuvěřitelnou vytrvalostí na minimálních chytech.

Poleze se na převislých sportovních profilech, kde na délce 18 metrů dosahuje cesta převislosti 8 metrů. Což klade na závodníky velmi vysoké fyzické i technické nároky.

Lezecké centrum v Písku funguje od června 2011 a právě děti a mládež tvoří velkou skupinu jeho uživatelů. V lezeckých kroužcích LezeTopu  je každoročně nahlášeno kolem 80 dětí a několik dospělých. Takto veliká lezecká základna ve volnočasových kroužcích je jednou z nejpočetnějších v Čechách a odpovídá základnám největších krajských měst v ČR, které jsou počtem obyvatel o řád jinde.

Sportovní lezení je na jihu čím dál více populární nejen pro pozitivní účinek na celkový fyzický rozvoj dětí i dospělých, ale také pro psychický rozvoj. Přijďte si sami vyzkoušet základy lezení. V LC LezeTop k tomu máte veškeré podmínky včetně fajn lidí, kteří se kolem tohoto sportu, či životního stylu, pohybují.

Vstupné pro diváky na MČR je zdarma.

Program:

08:00-09.00 - Prezentace

08:00-09.00 - Prezentace 09:30 - Start kvalifikace

08:00-09.00 - Prezentace 09:30 - Start kvalifikace 14:00 - Uzavření izolace (Start Finále)

16:30-18:00 - Vyhlášení výsledků

Reklama

Výběr článků

Načítám