Hlavní obsah

Nejkrásnější studentky v kraji pocházejí z olomouckého Gymnázia Čajkovského

Novinky, Petr Kameníček

V šestém ročníku soutěže Miss OK opět zazářily studentky olomouckého Gymnázia Čajkovského. Do krajského finále se probojovaly dvě z nich a Nikol Vencová získala hned dva tituly - 1. Vicemiss, ale také Miss Face.

Foto: Petr Kameníček

Vítězky Miss OK Olomouckého kraje - zleva Nikol Vencová (1. Vicemiss, Miss Face!), Jitka Hoczová (Miss OK 2019) a Simona Kamešová (2. Vicemiss)

Článek

Soutěží Miss středních škol Opravdová Krása – Miss OK 2019 v Olomouckém kraji, jež se konala večer 5. dubna, provázela dvojice moderátorů Eva Decastelo a Petr Šimek v reprezentačních prostorách zámku ve Velké Bystřici. Soutěž se po Jihomoravském a Zlínském kraji v posledním roce rozrostla do Plzeňského kraje.

Miss OK, která hledá nejkrásnější středoškolačky, není pouze soutěží krásy. Během večera samozřejmě nechyběla klasická promenáda v plavkách, hodnoceny ale byly i další úkoly. Každá z finalistek prošla rozhovorem s moderátory, představila se v krásných módních šatech a předvedla svůj talent ve volné disciplíně.

Ačkoli letos korunku královny krásy nezískala studentka olomouckého Gymnázia Čajkovského, přesto se Nikol Vencová může těšit z titulu 1. Vicemiss, o níž hlasovali na internetu diváci, a Miss Face, tedy z ceny publika. Její úspěch navazuje na Alžbětu Krovovou, vítězku prvního ročníku, Natálii Novosadovou, královnu krásy druhého ročníku, předloňskou miss Lucii Henslovou a loňskou vítězku Nelly Urbánkovou. Je tedy více než zřejmé, že na Čajkárně studují nejkrásnější dívky Olomouckého kraje.

Potvrzuje se, že dívky z Čajkárny jsou všestranně talentované. Díky významné podpoře ze strany svých učitelů studenti Gymnázia Čajkovského úspěšně reprezentují svou školu také ve sportovních disciplínách jako je volejbal nebo krajské esejistické soutěži. Studenti jsou úspěšní též při získávání stipendií v Německu nebo mají možnost navazovat kontakty v rámci projektu Erasmus+. Škola mimo jiné nedávno hostila festival španělského divadla, kde se rovněž představili její studenti.

Gymnázium Čajkovského je dlouhodobým partnerem nejen této soutěže, v níž jde o propagaci škol na akci s vysokou společenskou úrovní, kde získává prostor krása studentek Olomouckého kraje, ale i šikovnost spousty dalších studentů různých oborů. Není proto divu, že do organizace soutěže se zapojil například Orchestr mladých Olomouckého kraje pod taktovkou Vítězslava Kružíka z Gymnázia Čajkovského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám