Hlavní obsah

Nejen naši teenageři se chtějí stát nejlepšími youtubery

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce v komunitním centru, kde se potkává několik generací, není jednoduchá, přesto musí mít spád. Jde-li o teenagery, bývá to dvojnásob těžké, ale v KKC Rybná (Rybná 24, Praha 1) se je daří úspěšně zapojovat, a to každou středu odpoledne při nápaditých deskových hrách.

Foto: Lenka Žáčková

Naše lektorka Zuzka se nejdříve dobře seznámila s pravidly, než přizvala ke stolu nové spoluhráče

Článek

V KKC Rybná jich mají desítky, ale jedna žhavá novinka prý dostala i ty, kteří mají pocit, že snad už vše hráli a nic není pro ně dost zajímavé. Sice stále vládne Člověče, nezlob se a Dáma, ale nyní středy ovládá hra Play. Snadno prověří kreativnost i pohotovost při plnění výzev. Není složitá, ale při plnění úkolů se hráči občas zapotí, pokud se opravdu chtějí stát nejlepšími YouTubery. Ono prý získat, co největší počet potencionálních odběratelů, dá práci.

Některé úkoly jsou trochu bláznivé, například pokyn: „Zkus někomu vsugerovat, že na něco zapomněl!“ Nic nebrání ani výzvě: „Dej si nohu za hlavu!“. Ano, i tak se dají získat potřební odběratelé příspěvků jednotlivých hráčů.

A není to jen o úkolech, je to i o nových informacích ze světa internetu. Stejně jako třeba na Facebooku správce může za nevhodný příspěvek udělit „ban“, tak i hráč musí řešit znovu zprovoznění svého kanálu. Takových poťouchlostí Play! obsahuje docela dost a není skutečně jednoduché.

Velkou devizou hry je nenásilná výuka dětí k internetové bezpečnosti a není divu, že některé školy již tohoto faktu využily a zařazují Play! do školní výuky, což potvrdili v KKC Rybná i teenageři, kteří si už hru vyzkoušeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám