Hlavní obsah

Nejen k lékaři se karvinští senioři projedou taxíkem za hubičku

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karvinští senioři, kteří jsou starší 70 let, mají od pondělí možnost využívat šestkrát do měsíce novou a levnější možnost přepravy. Město pro ně zajistilo službu Senior taxi.

Foto: Lucie Balcarová, Město Bohumín

V Bohumíně využívají službu více než rok

Článek

Novou službu mohou senioři využít pro odvoz z místa trvalého bydliště například k praktickému lékaři, do nemocnic na území města, na krytý bazén či na hřbitovy. Odvoz bude zajištěn také od Rehabilitačního sanatoria.

Senioři si mohou jízdy objednávat (optimálně dva dny dopředu, postačí i jeden) na čísle 602 100 580, jedna jízda pak stojí fixních 15 korun.

Podrobnosti k cílům jízd vysvětlí zájemcům na dispečinku. Každý senior může využít službu maximálně 6x do měsíce a jezdí se v pracovní dny vždy od 6 do 14 hodin.

„Samozřejmě je to služba pro seniory s trvalým bydlištěm v Karviné. Služba neslouží k vyřizování nákupů nebo cestám za zábavou, ale opravdu především pro usnadnění cesty k lékařům nebo do nemocnic,” uvedla mluvčí města Šárka Swiderová.

Služba funguje i v okolí

Za jednu jízdu zaplatí v Rychvaldě 10 korun, služba zde funguje již 2 roky a je o ni velký zájem. Od října loňského roku pak seniorské taxi jezdí i v Horní Suché. Zde se mohou lidé nad 65 let nechat zavést na jakékoliv místo na území obce.

Velký zájem o tuto službu je také v Bohumíně, kde ji začali využívat začátkem loňského roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám