Hlavní obsah

Nejdelší cyklistický závod projede Mariánskými Lázněmi poslední červencový den

Novinky, Jiří Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně se prostřednictvím hotelového řetězce OREA HOTELS & RESORTS zapojily do 3. ročníku Opel handy cyklo maratonu a staly se jedním ze čtyřiadvaceti průjezdních bodů po celé České republice.

Foto: cestazasnem.cz
Článek

Závodníci budou městem projíždět 31. července od ranních do pozdních večerních hodin. Orea Spa Hotel Bohemia jako sponzor projektu poskytuje závodníkům občerstvení a možnost osprchování a odpočinku před odjezdem k dalším závěrečným průjezdním bodům.

Začátek závodu je naplánován na úterý 28. července s odjezdem z Václaváku a končí 1. srpna v Praze 6 na Ladronce. Opel handy cyklo maraton není klasický závod, organizátorům jde hlavně o šíření myšlenky sportu bez bariér a zbytečných předsudků. Jde o zábavu, nové zážitky, kamarádství. Heslem maratonu je: „Pokud jsme schopni fungovat jako tým v nejdelším cyklistickém závodě v České republice, co brání tomu, abychom jako tým fungovali i v běžném životě?“

Maraton je postaven jako štafeta osmi, čtyř nebo dvou členných týmů, kdy jednotliví členové týmu se na silnici střídají v jízdě non-stop. V každém týmu musí být minimálně jeden člověk s handicapem a každý člen týmu musí absolvovat minimálně 100 km na kole. Jednotlivé týmy pak dělají „patrona“ lidem, kteří jsou krátce po úrazu a s handicapem se teprve učí žít.

Ideální trasa je stanovena na 2222 km a časový limit pro její ujetí je 111 hodin. Všechny týmy musí projet čtyřiadvacet kontrolních bodů, jež tvoří rehabilitační ústavy, spinální jednotky a speciální centra. Trasu si však každý tým určuje sám, stejně jako taktiku střídání, produkci týmu, zásobování, stravu, odpočinek. Pouze 50 procent úspěchu tak tkví v dobré kondici a nasazení, zbývajících 50 procent závisí na taktice, navigaci a týmové spolupráci. Takže nezbývá než držet všem týmům palce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám