Hlavní obsah

Nehody a zranění na Zlínsku mělo opět na svědomí náledí

Novinky, Leona Roháčková

Páteční ráno a dopoledne bylo perné pro hasiče a záchranáře i ve Zlínském kraji. Vyjížděli k celé řadě dopravních nehod, z nich některé si vyžádaly i zranění osob. V nemocnici skončily také dvě děti.

Foto: HZS ZLK
Článek

První nehoda se udála krátce po půl sedmé ráno, kdy u Vlachovic havarovalo osobní auto. Jen o šest minut později vyjížděli hasiči do Rokytnice na Vsetínsku, kde komunikaci zablokoval tahač s návěsem.

"Tahač s maďarskou registrační značkou dostal na zledovatělé vozovce smyk a sjel do příkopu u komunikace. Jeho návěs pak blokoval celou komunikaci, na které musel být asi na jednu hodinu zcela zastaven provoz," uvedl mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil. Souprava nepřevážela žádný náklad, takže ji hasiči vyprostili pouze za použití ocelového lana.

V 8 hodin zasahovali hasiči u Vizovic, kde skončil v příkopě na střeše osobní Peugeot. "Při nehodě se zranila jedna dospělá osoba a dva chlapci. Všechny odvezla záchranka do nemocnice," popsal další nehodu mluvčí s tím, že i hasiči měli problém se po namrzlé cestě k havárii dostat. 

O hodinu později poslala namrzlá silnice do lesa další vůz, který zastavil až vzrostlý smrk. Na střed doplatil zraněním řidič Fabie i jeho spolujezdkyně. I je odvezla záchranka do nemocnice.

Krátce před desátou dopoledne pak pomoc hasičů potřebovaly osádky tří osobních vozů, které se srazily u obce Šarovy.  "Podle hlášení velitele zásahu i zde došlo ke zranění cestujících," konstatoval Netopil.

Reklama

Výběr článků

Načítám