Hlavní obsah

Nedělní prohlídky hradu Malenovice pokračují i v březnu

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad Malenovice vyzkoušel poprvé ve své novodobé historii zimní nabídku pro návštěvníky. Prostory nové zoologické expozice Zvířata na Zemi a člověk, která obsadila tři hradní sály, se veřejnosti od ledna otevírají každou neděli odpoledne.

Foto: Archív MJVM

Expozice Zvířata na Zemi a člověk

Článek

„Jednoznačně jsme se trefili do gusta, protože návštěvnost je krásná. Máme otevřeno vždy od 13 do 16 hodin. V lednu k nám v tomto čase zavítalo 348 a v únoru 325 lidí,“ prozradil kastelán Luděk Bubeník.

„Skvělé návštěvnosti určitě nahrává letošní nezimní počasí. Lidé hledají alternativní program v čase, kdy by raději s dětmi sáňkovali nebo vyrazili na běžky. A také samozřejmě více lidé chodí, když je krásně, než když třeba prší,” dodal.

Nedělní prohlídky zoologické expozice Zvířata na Zemi a člověk budou pokračovat i v březnu – nejbližší příležitost, kdy se otevře brána malenovického hradu, je tedy v neděli 2. března od 13 do 16 hodin.

Ostatní části hradu i blízká Hájenka zatím zůstávají zavřeny a probíhá v nich intenzívní úklid, opravy a přípravy na hlavní návštěvnickou sezónu, která v Malenovicích vypukne v sobotu 5. dubna.

Termíny nedělních prohlídek v březnu: 2. 3, 9. 3, 16. 3, 23. 3, 30. 3.

Reklama

Výběr článků

Načítám