Hlavní obsah

Nedbalost při kouření cigarety vyšla na půl milionu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za půl milionu korun způsobil svou nedbalostí při kouření cigarety v úterý 10. září odpoledne v Kroměříži jeden ze dvou obyvatel bytu. Oběma zůstaly oči pro pláč, když od jeho cigarety začal hořet byt v prvním patře jedenáctipatrového domu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Od cigarety začal hořet byt v prvním poschodí.

Článek

„Jednoho muže odvezli záchranáři do nemocnice k vyšetření, z domu hasiči evakuovali dvě nezraněné osoby,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Profesionální hasiči ze stanic Kroměříž a Kojetín spolu s dobrovolnými hasiči z Kroměříže a Hulína zasahovali v úterý krátce po třetí hodině odpolední v Kroměříži v ulici Spáčilova u požáru bytu v prvním patře panelového domu.

„Hasiči požár lokalizovali a zlikvidovali během několika minut. Na místě se nacházel intoxikovaný muž, jemuž poskytli první pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která ho převezla do nemocnice k dalšímu vyšetření. Z domu byly evakuovány další dvě osoby, které zranění neutrpěly,“ dodala mluvčí.

„Vyšetřovatel hasičů šetřením zjistil, že příčinou požáru bylo nedbalostní jednání při kouření jednoho z obyvatel bytu. Škodu následně vyčíslil na půl milionu korun. Uchráněné hodnoty stanovil na jeden milion korun,“ dodala Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám