Hlavní obsah

Nechte se pozvat na výstavu Tvoření Zdounky

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod názvem Tvoření Zdounky, který může znamenat cokoliv, připravují nejen amatérští výtvarníci, ale i občané ze Zdounek a okolí společnou výstavu v místním Domě kultury.

Foto: Tvoření Zdounky (archiv)

Výstava Tvoření Zdounky bude slavnostně zahájena v neděli 26. února v 15 hodin.

Článek

Touto první společnou výstavou chtějí dát vystavující na vědomí široké veřejnosti, že volný čas lze věnovat různým smysluplným a ušlechtilým činnostem. Tvůrčí lidé dobře vědí, jak moc těší výsledky jejich zájmu a umu vloženého do vlastního díla.  

Návštěvníci výstavy Tvoření Zdounky se přesvědčí, že oblasti tvůrčích činností jednotlivých vystavovatelů jsou opravdu různorodé. Představí se malby, kresby, patchwork, výšivky, vitráže, šperky a módní doplňky, textilní hračky, keramika či repliky historických zbraní a lodí.  

Hlavním organizátorkám Zdeňce Stratilové a Haně Horákové s instalací i přípravou výstavy pomáhá Hana Palečko­vá, výtvarnice, která má již na tomto "poli" zkušenosti a je ochot­na je předávat dál.

„Zdounky a okolní obce mi nejsou zcela cizí, občas se účastním takových tvůrčích akcí. Požádali mě, abych se přidala a pomohla s realizací celé výstavy. A já se ráda přidala. Jistě to bude zajímavá výstava, každý si tam najde to své,” prozradila holešovská výtvarnice Hana Palečková, majitelka ateliéru Výtvarno.    

Výstavu zahájí v neděli 26. února v 15 hodin vernisáž, během níž budou mít hosté možnost posezení, malého občerstvení a poslechu hezké muziky v podání vokální skupiny 4sisters ze Zdounek.  

Částečně prodejní akce bude pak přístupná celý týden od 26. února do 5. března a to od 9 do 17 hodin. Vstupné pro dospělé je 30 korun, děti mají přístup zdarma.

Organizátoři i vystavující se těší na návštěvníky a pro zájemce z větších vzdáleností připomínají, že obec Zdounky leží 15 km za Kroměříží směrem na Kyjov.

Reklama

Výběr článků

Načítám