Hlavní obsah

Nebezpečnou jízdu opilého řidiče ukončili luhačovičtí policisté

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiče osobního auta, který ve čtvrtek 28. března po deváté hodině večerní divokou jízdou ohrožoval ostatní účastníky dopravy nedaleko Luhačovic, zastavili až po pronásledování policisté z lázeňského města.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Muž za volantem nekoordinovanou jízdou, při níž kličkoval po silnici a vjížděl do protisměru, ohrožoval další řidiče i chodce. Na výzvu policistů, aby zastavil, nereagoval a pokračoval v divoké jízdě,“ uvedla v pátek mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Hlídka proto začala řidiče pronásledovat, ten nakonec zareagoval až na výstražná světla a po chvíli přece jenom zastavil.

„Policisté se ve svém předpokladu se nemýlili. Dechová zkouška u osmadvacetiletého muže z obce poblíž Uherského Brodu prokázala 2,85 promile alkoholu,“ sdělila mluvčí.

Řidič přiznal, že před jízdou vypil pět piv a dva panáky tvrdého alkoholu. Poté, značně posilněn, usedl v Uherském Brodě do auta a chtěl odjet do Luhačovic. Tam už nedorazil. Jen díky velkému štěstí nezpůsobil po několikakilometrové jízdě dopravní nehodu.

„Policisté mu na místě odebrali řidičský průkaz. Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na jeden rok. Navíc ho ve správním řízení čeká několikatisícová pokuta za to, že nezastavil na pokyn policisty ve stejnokroji,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám