Hlavní obsah

Navštivte Velikonoce na zámku Mníšku se šermem, flašinetáři nebo pohádkovými prohlídkami pro děti

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Mníšku pod Brdy bude otevřen po celé velikonoční prázdniny včetně pondělí. Od 29. března do 2. dubna je připraven program pro rodiny s dětmi - pohádkové prohlídky zámku, Kouzelné sklepení, výtvarná dílna. V sobotu 31. března přijďte na Velikonoční veselici, nebude chybět šerm ani tržiště.

Foto: Anna Čelouchová

Pašijové hry

Článek

Velikonoční veselice s kuřetem se na zámku v Mníšku pod Brdy koná každý rok. Letos proběhne v sobotu 31. března a program je připraven v zahradě i na nádvoří po celý den. Akce začíná v 10 hodin otevřením jarmarku a prohlídkami zámku.

O zábavu se návštěvníkům, zejména dětem, postará historická skupina Alotrium, která předvede šermířské umění a rytířské dovednosti, nebo taneční a divadelní společnost Iris s veselým představením o „Návratu knihomola aneb Knihy vrací úder“. Hrát budou flašinetáři, staropražská kapela Třehusk nebo skupina Patronky. Chybět nebudou ani Pašijové hry v zahradě zámku nebo biblické příběhy. A celý den je otevřen řemeslný jarmark na přístupovém mostě.

Zámeckými komnatami bude provázet královna Elsa a také hraběnka Kastová, které si pro děti připravily zábavné pohádkové putování. Po prohlídce mohou děti malovat ve výtvarném ateliéru, navštívit pohádkové bytosti ve sklepení zámku, vystoupat na vyhlídku z věže. Dospělé jistě potěší prohlídka zámku věnovaná období první republiky.

Kdo nechce čekat až na Velikonoce, může s dětmi navštívit Mníšek i o víkend dříve. V sobotu 24. března uvidíte prohlídky Putování za zámeckými skřítky, v neděli 25. března Pohádkové prohlídky s princeznou Aničkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám