Hlavní obsah

Návštěvnost zlínského divadla se loni opět zvýšila

Novinky, Hana Vondrášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále stoupající tendenci má návštěvnost Městského divadla Zlín. Oproti roku 2013, kdy do divadla přišlo 106 864 diváků, se může zlínská scéna pochlubit ještě vyšším číslem za loňský rok – v publiku se vystřídalo 123 685 lidí.

Foto: archiv MDZ
Článek

„A to je údaj, který nezapočítává diváky mimo divadelní budovu na divadelních zájezdech. Pak by bylo toto číslo ještě vyšší,“ upozornil ředitel Městského divadla Zlín Petr Michálek.

„Jsme na tuto cifru velmi hrdí. Není jednoduché naplnit tři hrací prostory, navíc Velký sál čítá kapacitu 687 sedadel, to je v podstatě malý stadion. To, že máme plno, je důkazem, že se naše inscenace lidem líbí, a naší práci to dodává smysl. I první měsíc nového roku potvrzuje, že návštěvnost divadla bude mít i letos rostoucí tendenci,“ uvedl Michálek.

Mezi nejnavštěvovanější tituly zlínského divadla za poslední dobu patří inscenace Žítkovské bohyně, Splašené nůžky, Vzpoura nevěst či Dokonalá svatba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám