Hlavní obsah

Návštěvníci s ptačími jmény budou mít v sobotu v ostravské zoo výhody

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní den ptactva se sice slaví až na apríla, ale ostravská zoo přišla s jeho připomínkou již v sobotu 28. března. Všechny, kdo mají ptačí příjmení - Vrabec, Kos, Orel, Pelikán... zve na tradičně zvýhodněné prohlídky tisková mluvčí Šárka Kalousková. Nomen omen naprosto dokonalé.

Foto: P. Vlček zoo Ostrava

ilustrační foto

Článek

Dospělé čeká zvýhodněné vstupné, "ptačí" děti dostanou malý dárek. Pokud se prokáží občanským či jiným průkazem s fotografií, zaplatí celá ptačí rodina jednotné vstupné, tj. 50 Kč za osobu.

„Na desátou hodinu je přichystána speciální procházka se známým ornitologem Otou Závalským, který představí ptačí druhy žijící volně v areálu zoo. Asi hodinová procházka začne u výukového centra zoo. Pro snadnější pozorování ptáků je vhodné přinést si s sebou dalekohled,” doplnila mluvčí.

Mezi 11. a 16. hodinou jsou připraveny ve výukovém centru zoo a jeho okolí aktivity a soutěže na ptačí téma: poslouchání ptačích hlasů, poznávání ptačího peří, ptačích vajec, výstava budek ad. Nebude chybět ani prezentace aktuálního ptačího problému týkajícího se evropských supů, kteří nově čelí nebezpečí v podobě veterinárního prostředku diclofenacu, který byl nedávno v EU povolen k léčbě zánětlivých onemocnění dobytka, avšak pro supy je jedovatý.

Mezinárodní den ptactva, který připadá na 1. dubna, se slaví již od roku 1906, kdy byla podepsána mezinárodní Konvence o ochraně užitečného ptactva.

Reklama

Výběr článků

Načítám