Hlavní obsah

Návštěvníci Frýdku-Místku měli možnost nahlédnout do historie Místku

Novinky, Lucie Talavašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místek prošel za 750 let četnými změnami a mnohá místa výrazně změnila podobu. O té tehdejší si mohli návštěvníci Frýdku-Místku povykládat uplynulou sobotu s historikem Petrem Juřákem, se kterým se vydali po stopách neznámé historie města.

Foto: www.visitfm.cz

Vyprávění o historii Místku si nenechalo i přes nepřízeň počasí ujít na 40 zájemců

Článek

I přes nepřízeň počasí, které sobotní den provázelo, se na dopolední procházku vydalo téměř 40 zájemců. Během 2 hodin se mohli dozvědět zajímavosti, které mohou vyčíst jen z kronik a historických knih. Prohlídka tak nabídla nevšední zážitek a poodhalila i některé záhady starých měšťanských domů.

Kromě jiného jim historik Petr Juřák přiblížil, jak město vypadalo v minulosti, kde se nacházely hostince a jiné živnosti a kteří obchodníci zde působili. Vyprávění účastníky natolik zaujalo, že na historika měli spoustu dalších zvídavých dotazů nebo jeho výklad doplňovali svými znalostmi.

Tato prohlídka byla jedna z prvních ze série dalších Dnů s průvodcem, které Beskydské informační centrum Frýdek-Místek připravuje pro letošní rok.

Další novinkovou akcí bude prohlídka s názvem Frýdek-Místek s nádechem tajemna, která se uskuteční výjimečně ve středu 24. května od 18.00 hodin. Společně se tak vydáme za pověstmi a záhadami města, které se opravdu staly nebo se vztahují k osobám, které skutečně žily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám