Hlavní obsah

Návrat komunistů k moci optikou středoškolských studentů

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obecně prospěšná společnost EUTIS připravila již 4. ročník celorepublikové Středoškolské politologické konference. Akce se uskuteční v pátek 7. prosince na půdě Katedry politologie a evropských studií FF UP v Olomouci od 9 do 13 hodin. Středoškoláci budou prezentovat své názory na vybraná aktuální témata.

Foto: Radim Kašpar

Pozvánka

Článek

V letošním roce jsme byli svědky volebního vítězství levice a zejména vzestupu komunistické strany v podzimních krajských a senátních volbách. Jak současná mladá generace středoškolských studentů vnímá tuto skutečnost? Je třeba vidět návrat komunistů k moci jako reálnou hrozbu?

Tuto, ale i mnoho dalších otázek zodpoví čtyři středoškoláci, jejichž práce byly odbornou komisí složenou z politologů vyhodnoceny jako nejzajímavější. Tito studenti vystoupí na filozofické fakultě a budou mít možnost prezentovat své názory a debatovat nejen s politology, ale i diváky.

"Zejména u otázky návratu komunistické strany k moci jsem opravdu zvědavý na názory mladých lidí. Očekávám velmi živou až bouřlivou diskuzi," uvedl projektový manažer EUTIS, o. p. s. a absolvent Katedry politologie a evropských studií Mgr. Martin Pustaj.

Druhou oblastí, na kterou se konference zaměří, je pozice České republiky v rámci Evropské unie. Od vstupu České republiky do EU v květnu 2004 lze pozorovat klesající zájem české veřejnosti o problematiku EU. Zejména mladí lidé začínají považovat členství v EU za samozřejmost a nejsou nuceni přemýšlet o výhodách či nevýhodách evropské integrace. Také v rámci tohoto panelu vystoupí čtyři nejúspěšnější studenti.

Na konferenci je zvána také široká veřejnost. Svou účast na konferenci, prosím, potvrďte registrací na email konference@eutis.cz

EUTIS, o. p. s. je nevládní nezisková organizace založená v roce 2005, jejímž hlavním cílem je prohlubovat povědomí a znalost české veřejnosti i specializovaných skupin o Evropské unii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám