Hlavní obsah

Nastávající období plné záhad uvedly čarodějnice světem pohádek

Novinky, Stanislava Dvořáková

Městská společnost Tepvos – úsek Rekreačních služeb s partnerem Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR připravily v pátek 25. října v krytém plaveckém bazénu v Ústí nad Orlicí pro malé i velké tradiční halloweenské vodní hrátky.

Foto: Stanislava Dvořáková

Žádné malé příšerky - vznešené čarodějky Halloween oslaví.

Článek

Babí léto s krásným podzimem během několika dní vystřídá tma vkrádající se již do odpoledních hodin. Nastane tak období temných dnů s dlouhými nocemi, které jsou od nepaměti spojeny s různými pověrami.

Úvodem se v poslední době stává Halloween, sice cizího názvu, ale doprovázený tradičními českými zvyky. Tak i zapojené postavy, tajemná zvířátka – pavouci, havrani, netopýři – jsou ryze českého původu. I o tuto zábavu se starají české instituce.

A tak se v pátek 25. října tradičně rozzářil krytý plavecký bazén v Ústí nad Orlicí zkrášlený výzdobou pohádkových bytostí a tajemných duchů. S představou babího léta zdi a kouty byly zahaleny závojovými pavučinami s drobnými pavoučky. Změnou, bez obvyklé hrůzy, byly čarodějnice, tedy žádné ježibaby, ale sličné mladice.

Psychická a fyzická zdatnost účastníků

Ani úkoly, které si připravily nebyly z říše kouzel, ale z prověření potřebných psychických a fyzických vlastností účastníků soutěží. Ukázkou paměti byly na chvíli odhalené předměty a jejich určení po opětovném zakrytí. Dalším úkolem zaměřeným na rychlou představivost bylo skládání puzzle z připravených útržků.

Podnítit chytrost a zručnost soutěžících bylo cílem další čarodějnice. Do plnění daného úkolu umístit kuličky v kostce do důlků se ještě s větším nadšením než děti zapojili rodiče. Každý úspěch pak znamenal obrovskou radost nad dovedností.

Prokázáním odvahy byl poslední čtvrtý úkol. Bylo třeba sáhnout do zakrytého sáčku a určit obsah. I zde nastala změna v přístupu nové čarodějnice. Žádná škodolibost a nepříjemný obsah či odporná zvířátka, ale dary podzimní přírody jako listí, šišky, jehličí a šípky. Obličeje s výrazem odporu nahradily úsměvy a radost.

A tak kolem padesáti dětí mimo radosti ze zvládnutí zadaných úkolů si odneslo řadu drobných odměn včetně sladkostí.

Úderem 18. hodiny skončilo vodní halloweenské odpoledne, které si užilo i na padesát doprovázejících rodičů.

Pro dospělé je pak v sobotu 26. října od 21. do 23. hodiny připravena vodní noc s intimní atmosférou při svíčkách a využitím zdarma relaxačního centra.

Reklama

Výběr článků

Načítám